Alkollü sürücü A2 otobanında kaza yaptı, yaralıları bırakıp kaçtı | Helikopterle arandı

Avusturya’da alkollü sürücü yaz lastikli aracıyla otobanda kaza yaptı. Sürücü ve yanındaki arkadaşı arka koltukta oturan ve kazada ağır yaralanan üç kişiyi bırakarak kaçtı. Polis kaçanları helikopterle aradı…

Alkollü sürücü A2 otobanında kaza yaptı, yaralıları bırakıp kaçtı | Helikopterle arandı

Pazar sabahı erken saatlerde Schwarzau am Steinfeld’de [Neunkirchen bölgesi NÖ] güney otobanda [A2] alkollü ve yaz lastikli bir araba kaza yaptı.

Aşağı Avusturya eyalet polisinin bildirdiğine göre, direksiyon başındaki 22 yaşındaki sürücü ve yanındaki arkadaşı olay yerinden kaçtı. Araçta bulunan diğer üç yolcudan biri hayati tehlikesi olacak şekilde yaralandı.

Polise göre, yol koşulları ve araca takılı yaz lastikleri nedeniyle, araba yaklaşık 135 km/s hızla patinaj yaparak yoldan sağa ayrıldı ve birkaç kez takla attı. Araç daha sonra tekerlekleri üzerinde durdu. E-çağrı yoluyla yapılan acil durum araması, kurtarma hizmetlerini harekete geçirdi.

Kazadan sonra sürücü ve yanındaki yolcu hafif sıyrıklarla kurtuldu

Sürücü ve yanındaki [20] hafif yaralandı. Her ikisi de kaza mahallinden kaçtı.

Arabanın arkasında Baden bölgesinden 24 yaşındaki, Viyana’dan 23 yaşındaki ve Wiener Neustadt’tan 22 yaşındaki bir genç vardı. Yetkilere göre emniyet kemeri takmamış olabilirler.

Ağır yaralanan Viyanalı genç kadın, Wiener Neustadt Devlet Hastanesinde acil ameliyata alındı. Polis, doktorlara göre ölüm riski olduğunu söyledi. 24 yaşındaki ve 22 yaşındaki yaralılar Baden Devlet Hastanesine kaldırıldı.

22 yaşındaki sürücü teslim oldu

Bir polis helikopteri, hizmet köpekleri ve çok sayıda devriye ve Wiener Neustadt itfaiyesi tarafından desteklenen sürücü ve yolcusunu arama çalışması olumsuz sonuç verdi.

22 yaşındaki sürücü, sabah 07:00 civarında Grimmenstein Polis Karakoluna teslim oldu ve ardından Warth Otoyolu Polis Karakoluna gitti. Alkol testi pozitif çıktı ve Wiener Neustadt savcılığı, kandaki tam alkol içeriğini belirlemek için bir kan testi yapılmasını istedi.

Arabasında uyuşturucu bulundu

Kazaya karışan araçta yapılan aramada da bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Polise göre, araştırma ve sorgulamalar devam ediyor.

Otomobil hurdaya döndü ve yaklaşık 120 metrelik çit hasar gördü. Sabah 05.30’dan sabah 07.30’a kadar temizlik çalışmaları için ilk şerit trafiğe kapatıldı. | © DerVirgül

Yayınlama: 05.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.