Aşağı Avusturya Bölge İdare Mahkemesi: ‘’Müslüman Aile Ev Satın Alabilir’’

Aşağı Avusturya Eyaleti Weikendorf kasabasından ev satın almak isteyen Filistinli aileye, kasaba belediyesi zorluk çıkartmış ve ailenin ev almasını engellemeye çalışmıştı.   Avusturya kamuoyunda tartışılan ırkçı yaklaşım, tepkilere neden olmuş ve ailenin ev satın alma hakkının bulunduğu savunulmuştu.   Ancak şimdi belediyenin, Aşağı Avusturya Bölge İdare Mahkemesi (LVwG) kararıyla, ırkçı yaklaşımı mahkum edildi.   Mahkemenin […]

Aşağı Avusturya Bölge İdare Mahkemesi: ‘’Müslüman Aile Ev Satın Alabilir’’

Aşağı Avusturya Eyaleti Weikendorf kasabasından ev satın almak isteyen Filistinli aileye, kasaba belediyesi zorluk çıkartmış ve ailenin ev almasını engellemeye çalışmıştı.

 

Avusturya kamuoyunda tartışılan ırkçı yaklaşım, tepkilere neden olmuş ve ailenin ev satın alma hakkının bulunduğu savunulmuştu.

 

Ancak şimdi belediyenin, Aşağı Avusturya Bölge İdare Mahkemesi (LVwG) kararıyla, ırkçı yaklaşımı mahkum edildi.

 

Mahkemenin bu kararına, Belediyenin bir üst mahkemeye gitme hakkı var. Belediyenin şimdi idari veya anayasa mahkemesinde karara itiraz etmesi için altı haftası var.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Robert Jobst (ÖVP), belediye meclisi, ÖVP, SPÖ ve FPÖ partilerinin oylarıyla, yüksek mahkemeye gitme kararı aldığı belirtildi.

 

Filistinli ailenin avukatı, Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) eski milletvekili Muna Duzdar, belediyenin yüksek mahkemede hiç şanları olmadığını kaydetti.

 

Avusturya’da taşınmaz satın alma hakkına sahip olan Filistinli ailenin önünde hiçbir yasal engel olmadığını, belediyede bilmektedir diyen, Duzdar, belediye zaman kazanmak ve aileyi psikolojik baskı altında, konut satın almaktan vazgeçirmek istediğini söyledi.

 

Mahkeme kararı her ne kadar Filistinli ailenin lehine de olsa, aile yinede eve yerleşemiyorlar. 

 

Zira belediyenin bir üst mahkemeye gitme hakkı saklı duruyor./virgül

Yayınlama: 23.12.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.