Avusturya’da eşi ve 6 çocukla şarap mahzeninde yaşayan adam gözaltına alındı

Avusturya’nın küçük bir köyünde terk edilmiş şarap mahzeninde eşi ve 6 çocukla gizlice yaşayan bir aile bulundu. Çocukların hepsi 5 yaşın altında olduğu bildirildi. İddialara göre adamın devlet otoritesine direndiği için alıkonduğu bildiriliyor.

Avusturya’da eşi ve 6 çocukla şarap mahzeninde yaşayan adam gözaltına alındı

Polis, ailenin “dünyanın sonu için hazırlanan bir gruba ait” olabileceğini söyledi.

Aşağı Avusturya Eyaleti Obritz köyündeki [Hollabrunn Bölgesi] yasadışı sığınakta, Britanya’da doğan 6 küçük çocuğun da içinde bulunduğu bir aile bulundu.

İsmi bilinmeyen 54 yaşındaki adam, hepsi 5 yaşın altında olan çocukların başkent Viyana’nın yaklaşık 75 km kuzeyinde yer alan Obritz’deki yasadışı sığınakta bulunmasından sonra gözaltına alındı.

Avusturya devletini reddedenlerle bağlantısı bulunan adamın devlet otoritesine direndiği için alıkonduğu bildirilidi.

Sosyal hizmetler, Avusturyalı olduğu söylenen ama Britanya’da çalışan adamın aileyi kontrol etmek için gönderilen yetkililere biber gazı sıkmasının ardından polisi aradı. Adam, ailenin birkaç aydır yaşadığı bildirilen mahzene barikat kurduktan sonra polis zorla içeri girdi.

Savcılığın emriyle bodrum açıldı ve arandı. Yetkililer ayrıca 40 yaşındaki eşini ve beş ila yedi aylık altı çocuğunu da keşfettiler.

Medyada yer alan haberlere göre, mahzende bir İngiliz şirketi için satın alınmış silahlar bulundu. Ayrıca aileyi daha rahat ettirmek için yenilenen mahzene güvenlik kameraları yerleştirilmiş olduğunu belirtiliyor.

Ancak yetkililer, sağlık koşulları açısından yetersizliği nedeniyle buranın çocuklara uygun olmadığını ifade ediyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Erich Greil basına verdiği demeçte, “Mahzenin önündeki güvenlik kameraları özellikle rahatsız ediciydi ve köy sakinleri bazen bodrumda çocukların seslerini duysa da yaklaştıkları anda sesler kesiliyordu” dedi.

Savcıların, çocuklar için bir risk oluşturmadığını söylemesinin ardından adamın serbest bırakıldığı, silahların yasal olarak edinilip edinilmediğinin de yetkililerce kontrol edildiği belirtildi.

Polis kaynaklarının yaptığı açıklamada, 500’den az kişinin yaşadığı Aşağı Avusturya eyalet köyündeki mahzende bulunan çocukların cinsel istismara uğradığına dair herhangi bir işaret bulunmadığını söyledi. | © DerVirgül

Yayınlama: 29.01.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.