Avusturya’da Eşini Kırk Defa Bıçaklayarak Öldüren Şenol D. Hakim Karşısında

Ocak 2019’da Aşağı Avusturya Eyaleti Amstetten kentinde, herkesi İslam’a davet etmesiyle bilinen ve Avusturyalı eşini çocuklarının gözü önünde bıçaklayarak öldüren Şenol D.’nin duruşması yapıldı.

Avusturya’da Eşini Kırk Defa Bıçaklayarak Öldüren Şenol D. Hakim Karşısında

2019 yılının ilk günlerinde Aşağı Avusturya Eyaleti Amstetten kentinde 37 yaşındaki Türkiye kökenli  Avusturya vatandaşı, kendisinden ayrılmak isteyen 40 yaşındaki Avusturyalı karısını üç çocuğunun gözü önünde öldürmüştü.  

Cinayet zanlısı Şenol D. Perşembe günü Sankt Pölten kentinde hakim karşısına çıkartıldı.

8 Ocak akşamı, Şenol D. ,9 yaşındaki oğluna yemek yediriyor, yalnız her lokma aldıktan sonra, baba çocuğundan besmele çekmesini istiyor. Anne Aurelia S. (40) bunu abarttığını düşünerek kocasını mutfağa çağırarak konuşmak ister. Ancak mutfaktaki tartışma sonucunda Şenol D. 40 yaşındaki anneyi birkaç kez bıçakladı.

Bunun üzerine, en büyük çocukları babasının arkasına atladı, babasını ısırdı, umutsuzca kanlı eylemi engellemeye çalıştı. Fakat küçük çocuk çok zayıftı ve bu nedenle babasına karşı şansı yoktu.

Kadın iki bıçak darbesinden sonra evden kaçtı, merdiven boşluğuna düştü, Şenol D. onu tekrar bıçakladı. Bir kez daha ayağa kalkmayı başardı, evin önünde arka arkaya tökezledi, Şenol D. tekrar bıçakladı – toplamda yaklaşık 40 bıçak darbesi tespit edildi.

Katil dışarıdan eve döndü, 9 yaşındaki çocuk babasını kilitledi, bir ve üç yaşındaki kardeşleriyle mahzene (bodrum katı) girdi ve kapıyı kilitledi.

Şenol D. sonunda memurlar tarafından tutuklandı, direniş göstermedi, çocuklar polis tarafından kurtarıldı.

Amstetten’de selefi biri olarak tanınan Şenol D.nin barlarda, alışveriş merkezlerinde, dükkânlarda ve sokaklarda sürekli olarak insanları İslam’a çekmeye çalıştığı ve hatta Noel’den kısa bir süre önce, Noel pazarında, “Allah” yazılı bir stant açtığı öğrenildi. Polis zararsız olduğundan dolayı, düşüncelerini ve inancını yaşamasında bir sakınca görülmediğini belirtmişti.

Bu arada: Şenol D.’nin sabıka kaydı olduğu anlaşıldı. Bir kilisede haçlara ve bir Mesih heykeline zarar verdiğinden dolayı hakkında işlem yapılmış.

Perşembe günü mahkemede yargıç sanığa, “Bugün bir şey söylemek ister misin?” Diye sordu. Şenol D. mahkeme heyetine: “İslam’a dönmelisin” dedi.

Sanık ilk duruşmasında kadın hakimin elbiselerini eleştirmiş, ikinci duruşmasında ise kadın hakime evlilik teklifinde bulunmuştu.

Uzmanlar, sanığın çok az ve zor konuştuğunu belirterek, toplum için tehlike arz ettiğinin altını çizdiler.

Şenol D.’nin dokuz yaşındaki oğlu, ‘’ “Babamı kötü bir ruh ele geçirmiş” ifadlerini kullandı.

Mahkemeden kati bir sonuç çıkmamasıyla birlikte, sanığın kendisine zarar vermemesi için önlemlerin alınması bekleniyor. /virgül

 

Yayınlama: 29.08.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.