Eyalet Hükümeti Protesto Edildi | “Irkçılarla koalisyona hayır!”

Aşağı Avusturya Eyaleti seçimleri sonrasında ÖVP-FPÖ arasında kurulan eyalet hükümeti protesto edildi.

Eyalet Hükümeti Protesto Edildi | “Irkçılarla koalisyona hayır!”

Perşembe günü Aşağı Avusturya eyalet parlamentosu önünde St. Pölten’de yüzlerce kişi Halk Partisi [ÖVP] ile Özgürlük Partisi [FPÖ] ittifakına karşı gösteri yaptı.

Çok sayıda örgütün “Irkçılarla koalisyona hayır!” sloganıyla 500’e yakın kişinin katıldığı mitinginde, “Bunu böyle kabul etmeyeceğimizin sinyalini vermek istiyoruz” vurgusu yapıldı.

Aşırı sağcı FPÖ’nün son eyalet seçimlerinde oylarını artırmasıyla başlayan ırkçı söylemler ve şimdiden istenen göçmen karşıtı uygulamalara, başta insan hakları örgütü SOS Mitmensch ve birçok sivil toplum kuruluşu, FPÖ NÖ lideri Gottfried Waldhäusl ve yanındaki heyet parlamento girişinde yuhalanarak ve ıslıklarla protesto edildi.

Göstericilerin arasında, St. Pölten Belediye Başkan Yardımcısı Harald Ludwig [SPÖ] ve eski Ulusal Konsey üyesi Anton Heinzl [SPÖ] Helga Krismer başkanlığındaki Yeşiller de vardı.

Konuşmalar ve şarkılar eşliğinde düzenlenen mitingde amaç “Aşağı Avusturya’da uzun süreli direniş oluşturmak” olduğu belirtildi.

Pankartlarda “Bodrumdaki Nazilerle koalisyona hayır”, “Irkçılarla koalisyona hayır!”, “Kendinizden utanın Bayan Kickl-Leitner” ve “Sağcıdan uzak durun” yazıyordu.

Miting, SOS Mitmensch in Kooperation mit #zusammenHalt NÖ, #aufstehn, Omas gegen Rechts, Verein Willkommen Scheibbs, SOS Balkanroute, Die Notbremsen – Flüchtlingshilfe Pillichsdorf ve dilbilimci Ruth Wodak ve yazar Gertraud Klemm işbirliğiyle düzenlendi.

Aşağı Avusturya Eyalet Hükümeti geçtiğimiz günlerde, öğrencilerin teneffüslerde kendi aralarındaki konuşmaları Almanca yapma zorunluluğu getirmek istemesi tepkilere neden olmuştu. ÖVP-FPÖ eyalet hükümetinin istemiş olduğu uygulama, gerici, ırkçı ve insan düşmanı olarak nitelendi.| © DerVirgül

Yayınlama: 23.03.2023
Düzenleme: 23.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.