İddianame | Boşanmak İstediği İçin Öldürdü

Avusturya’da, yedi ay önce eşini ve iki çocuğunu öldüren Samet A, hakkında, savcılık iddianamesini hazırladı. Savcı, Samet A., boşanmak isteyen eşini ve çocuklarını aldığı ataerkil kültür gereği acımasızca öldürdüğünü ileri sürdü.

İddianame | Boşanmak İstediği İçin Öldürdü

Aşağı Avusturya Eyaleti Baden bölgesinde bulunan Kottingbrunn kasabasında yaşanan aile dramının mahkeme süreci hakkında kamuoyuna bilgi verildi.  

Yedi ay önce, 31 yaşındaki Samet A, 29 yaşındaki eşi Tuğba ve iki yaşındaki kızı Tuana’yı bıçaklayarak öldürmüş, 11 aylık oğlu Selman’ı ise boğarak öldüğünü zannederek bırakmıştı.

Hastanede yaşam savaşı veren bebek, bir gün sonra yaşamını yitirmişti.

Samet A, cinayetlerden sonra polisi arayarak, olayı haber verdi ve teslim olmuştu.  

 

 

Zanlı hakkında iddianame hazırlandı  

İddianame de, merhametsizce işlenen cinayetlerin, sanığın hasta gururundan kaynakladığı noktasına odaklanıldı.  

2014’ten beri Samet A. eşiyle evliydi, evlilik katilin kendisi tarafından sorunsuz olarak tanımlandı. 

Çiftin çocuklarını yetiştirme hakkında farklı görüşleri vardı ve kadının boşanmak istemesinin- genellikle ondan kaynaklandığı ve tekrar tekrar gündeme geldiği söyleniyor. 

Olay günü, kurbanın boşanma konusunu tekrardan gündeme getirdiği iddianamede yer almakta.   

Ve böylece, iddianameye göre, sanık ailesini kaybetme korkusuyla ailesini öldürmeye karar verdi, artık sevilmediğini düşünüyor ve ataerkil düşünce yapısı nedeniyle, atalarının menşei ülkeden bilindiği gibi ve aynı zamanda sanığın düşünce yapılarına derinden dayandığına yer verildi. 

29 yaşındaki kadın, orta göğüs bölgesinde iki ve karında iki bıçak darbesi aldı-kalp ve karaciğer bıçaklamasından hayatını kaybetti.  

İddianamede, iki çocuğun tam olarak nasıl öldürüldüğü de ayrıntılarıyla yer aldı.  

İddianameye göre Samet A. cep telefonla polise haber verdi, karısı ve çocuklarını öldürdüğünü soğuk kanlı bir şekilde kabul etti ve eylemleri “namus cinayeti” olarak nitelendirdi. 

Üç ceset yatak odasının çift yatağında üzerleri örtülü bulundu. (bebeğin ölmediği anlaşılarak hastaneye kaldırılmıştı.) 

İddianameye göre, sanık polise ve sulh hakiminin önünde soğukkanlılıkla suçunu itiraf etti. Hatta kapsamlı bir şekilde itiraf bulundu, sadece bir uzman tarafından kontrol edildikten sonra, garip sesler duyduğunu iddia etti.  

Savcılık bunu, sorumluluktan kaçma iddiası olarak görüyor, uzmanlar ise, Samet A.’yı tehlikeli bir simülatör olarak değerlendiriyor.  

Mahkeme sürecinin ne zaman başlayacağı belirtilmezken, sanığın tutukluğu devam ediyor. |virgül 

Yayınlama: 27.04.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.