“SPÖ posterleri… cesetlere benziyorlardı”

Aşağı Avusturya eyalet seçimlerinde yüzde 20,6 oy alan Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] taraftarları, yenilgiden parti liderlerini sorumlu tutuyor. SPÖ yüzde 3,3 puan oy kaybederek, aşırı sağcı FPÖ’ye ikinciliği kaptırdı…

“SPÖ posterleri… cesetlere benziyorlardı”

Avusturya’nın en büyük eyaleti olan Niederösterreich hükümet seçimlerinin galibi, Özgürlük Partisi [FPÖ] oldu. Eyalet iktidar partisi ÖVP her ne kadar seçimleri birinci parti olarak tamamlamış olsa da 2018 seçimlerine göre, yüzde 9,7 oranında oy kaybına uğradı.

Sosyal Demokrat Partiyi [SPÖ] ise 2018 seçimlerine göre, yüzde 3,3 oranında oy kaybederek, bir önceki seçimler sonucunda ikinci parti unvanını FPÖ’ye kaptırdı.

Aşırı sağcı Özgürlük Partisi [FPÖ] güçlü bir şekilde büyüdü ve 2018’deki yüzde 14,76 oy oranından sonra şimdi yüzde 24,19’a ulaştı.

SPÖ’lüler sinirli

SPÖ’nün eyalet vali adayı Franz Schnabl, Kızıllar için tarihsel olarak kötü sonuçtan sonra, yenilgi üzerinde bir açıklama yapmayarak, eyalet hükümetinin oluşturulması için gerekli olan koalisyon müzakereleri üzerine konuşması, partilileri kızdırdı.

Her ne kadar birinci parti ÖVP hükümeti kurmak için SPÖ’ye öncelik tanıyacağı düşünülse de SPÖ’lüler eyalet hükümetinde yer almayı sevinçle karşılamadı.

SPÖ taraftarlarına göre, yenilginin bir bedeli olmalı ve bu özellikle SPÖ Lideri Pamela Rendi-Wagner’e kadar uzanmalıydı.

Sosyal medya aracılıyla tepkilerini dile getiren SPÖ taraftarları, “Sosyal Demokratlar seçmenlere sorunları ve endişeleri ile ulaşmadı ve en vali adayının siyah beyaz fotoğraflarının yer aldığı afiş kampanyası da pek yardımcı olmadı” paylaşımları yaparken, bir diğer partili ise, “SPÖ posterleri… cesetlere benziyorlardı” diye yazdı… | © DerVirgül

Yayınlama: 30.01.2023
Düzenleme: 30.01.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.