Avusturya’da 700 bin Euro dolandıran üç sahte polis yakalandı

Geçtiğimiz birkaç gün içinde, Yukarı Avusturya Eyalet Kriminal Polis Bürosu uluslararası alanda faaliyet gösteren üçlü bir telefon dolandırıcısını yakaladı. Yakalanan dolandırıcıların göçmen kökenli Avusturya vatandaşı olduğu belirtildi. Masum insanlardan yaklaşık 700.000 Euro dolandırdıkları söyleniyor…

Avusturya’da 700 bin Euro dolandıran üç sahte polis yakalandı

Dolandırıcılar çetesi, Yukarı ve Aşağı Avusturya eyaletlerinde yaklaşık 700.000 Euro dolandırmakla suçlanıyor.

İkisi 24 yaşında biri 20 yaşındaki dolandırıcılar, yaşlı insanları mahallede hırsızlar olduğunu, polis olduklarını ve para ve değerli eşyaları güvenli bir yere götürdüklerini iddia ederek varlıklarını ve değerli eşyalarını teslim etmeye zorladıkları söylendi.

Sahte polislerin, hareket biçimleri, yapılar ve destekçilerle ilgili soruşturmalar tüm hızıyla devam ederken, 24 yaşındaki iki kişi kurbanlardan nakit ve değerli eşyaları vermeye ikna ederken, 20 yaşındaki ise lojistik ve alıcı olarak görev yaptığı belirtildi.

Suçlarını itiraf eden üç kişinin göçmen kökenli Avusturya vatandaşı olduğu bilgisi verildi.

Polis, departmanların ve banka çalışanlarının işbirliğine vurgu yaparak, çetenin tüm üyeleri yakalanana kadar aktif olmaya devam edeceği konusunda bir kez daha uyardı.

Temasa geçilirse polise haber verilmeli

“Avusturya polisi asla para veya değerli eşya istemez!” Emniyetten yapılan uyarıda, polisin hiçbir durumda değerli eşya veya para istemeyeceği söylenirken, kazaları bahane ederek para isteyenlere kaşın ise, trafik kazalarında teminat yok! Banka çalışanları bu organize suç çetelerinin parçası değil! Uyarısında bulunarak, failler sizinle iletişime geçerse karakolunuza haber verin” dendi. | © DerVirgül

Yayınlama: 06.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.