Çalışma müsaadesi olmayan göçmenleri çalıştıran fırına ağır para cezası

Avusturya’da bir fırın işletmecisinin, ülkede çalışma müsaadesi olmayan göçmen kökenli işçileri kayıt dışı çalıştırdığı tespit edildi. Polis, kaçak işçilerden birinin yanında üç farklı ülkeye ait kimlik belgesi bulunduğunu belirtti.

Çalışma müsaadesi olmayan göçmenleri çalıştıran fırına ağır para cezası

Avusturya’nın Linz kentinde ihbar üzerine mali polis tarafından yapılan baskında, bir fırında beş kişinin yasa dışı olarak çalıştırıldığı tespit edildi.

Sosyal güvenlik yasasının ihlalinin tespit edildiği işletmede, ayrıca Yabancıların İstihdam Yasasına göre de çalışma müsaadesi olmayan göçmen kökenlilerin çalıştırıldığı öğrenildi.

Fırında çalışan 5 çalışan sosyal güvenlik fonuna kaydedilmemiş, kaydedilmek istense de oturum ve çalışma müsaadelerinin olmadığından bunun zaten mümkün olmayacağı belirtildi.

Bir çalışanın durumu özellikle vahimdi: Yanında üç farklı ülkeden kimlik belgesi vardı – bir Sırp, bir Kosovalı ve bir Makedon. Adamın ne doğru bir oturma izni ne de bir kayıt adresi vardı.

Şirketin işletmecisi bir yıl önce iflas başvurusunda bulunmuş, kısa bir süre sonra, patronun eşi adına yeni bir firma açılmış – eski patron yeni firmada çalışan olarak gösterilmiş.

Geçici olarak tutuklanan işletmeci, şimdi 20.000 Euro para cezasıyla karşı karşıya. | © DerVirgül

Yayınlama: 25.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.