Çıkan yangında, 29 kişi evini terk etmek zorunda kaldı

Avusturya’da bir binada gece yarısı çıkan yangın sonucu, bina sakinleri sadece bir ceket alabildikleri evlerini terk etmek zorunda kaldı. Kış günü sokakta kalan yangın mağdurlarına, belediye yeni daire arıyor…

Çıkan yangında, 29 kişi evini terk etmek zorunda kaldı

Pazar sabahı erken saatlerde Ansfelden’de [Linz-Land bölgesi OÖ] bir binada çıkan yangın sırasında dramatik sahneler yaşandı. Bir daire alevler içinde kaldı – 29 bina sakini evlerini kaybetti.

Çok daireli binanın üçüncü katındaki bir dairede sabaha karşı saat 03.00’te yangın çıktığında itfaiye ekipleri için zamana karşı bir yarış söz konusuydu. Evden alevler çıkmaya başladığında bina sakinlerinin çoğu hala uykudaydı.

İtfaiye şefi Michael Becker: “Hemen binaya girmeye çalıştık. Neyse ki yangın dairesinin sakinleri zaten dışarıdaydı. Ayrıca kapıları zorla açmak zorunda kaldık çünkü dairelerde hala insan olup olmadığını bilmiyorduk.”

“İnsanlar için şok”

İtfaiyeciler ağır solunum cihazı kullanarak apartmanı tahliye etti ve balkonuna sığınan 76 yaşındaki bir kadını kurtardı. Apartman sakinlerinin çoğu uyku sersemiydi. Bazıları sadece bir ceket giyebildi, diğer her şeyi geride bırakmak zorunda kaldılar.

Kızıl Haç’ın operasyon müdürü Claudia Engertsberger’e göre bu stresli bir durum: “İnsanlar için bir şoktu. Daha sonra bir saat boyunca dışarıda durdular ve alevleri izlemek zorunda kaldılar. Belediye başkanı derhal belediye ofisini yangından etkilenenlerin kullanımına sunmayı teklif etti. Ancak bazı insanlar hala dairelerine geri dönmelerine izin verilip verilmeyeceğini bilmiyorlar.”

Belediye şimdi yeni daireler arıyor

Bu arada yangın söndürüldü, ancak operasyon müdürü Michael Becker’e göre apartman oturulamaz durumda: “Şu anda Ansfelden belediyesindeki belediye binasında bulunan insanları barındırmak ve onlara uygun şekilde hizmet vermek istiyoruz.”

Belediye şimdi yeni konut arayışında. Ansfelden Belediye Başkanı Christian Partoll’a göre yangın bir mutfakta başladı. Mutfağa ait daire tamamen yanmıştır. Şu anda kaç dairenin gerçekten oturulamaz durumda olduğu henüz belli değil. Şimdi bir yapı mühendisinin binayı kontrol etmesi gerekiyor.| © DerVirgül

Yayınlama: 09.04.2023
Düzenleme: 09.04.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.