ÖGB’den 18 Aralık Göçmenler Günü Mesajı

Avusturya Sendikalar Birliği (ÖGB), 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü vesilesiyle, işçilere, ‘’Hepimizin endişesi aynı, bu nedenle, adil koşullar ve makul ücret için bir arada olmalıyız’’ mesajını verdi.

ÖGB’den 18 Aralık Göçmenler Günü Mesajı

Avusturya Sendikalar Birliği (ÖGB), Oberösterreichs Başkanı Johann Kalliauer Göçmenler Günü’nde işçilere etnik köken gözetmeden bir arada olma çağrısında bulundu. 

Sendika tarafından yapılan açıklamada, 18 Aralık günü, Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak 2000 yılında “Uluslararası Göçmenler Günü” olarak kabul edilmesini ve her yıl 18 Aralık’ta kutlanan Uluslararası Göçmenler Günü dünya çapında göçmenlerin ve yerinden edilmiş insanların yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturmayı hedeflediği belirtildi. 

ÖGB Oberösterreichs Başkanı Johann Kalliauer göçmen işçilere ithafen ‘’ÖGB aktivistleri, yeni bir ülkede yolunuzu bulmanın ne kadar zor olduğunu biliyorlar. “ÖGB, yabancı işçilerin entegrasyonunda önemli bir rol oynuyor. Yabancı işçiler için daha fazla eğitim ve kültürel destek programları 1970’lerin başlarında geliştirilmiştir. 1970’lerin başından beri sunulan ana dil danışmanlığı şimdi genişletildi ve işçilerin gelişiminde çok yardımcı oldu.’’ Dedi. 

“İşinizdeki sorunlar hakkında konuşurken, doğru kelimeleri bulmak her zaman kolay değildir’’ diyen Kalliauer, kendi dilinizde konuşmuyorsanız bunun daha da zor olacağını vurguladı. 

ÖGB OÖ Başkanı, İşçilerin kendileri daha iyi ifade ederek haklarını arayabilmeleri için, ÖGB, Yukarı Avusturya’nın birçok bölgesinde Boşnakça-Sırpça-Hırvatça, Türkçe, Arnavutça ve İtalyanca dillerinde ana dilde danışmanlık hizmeti verdiğini belirtti. 

2009 yılından bu yana, iş konseyleri ve göçmen emekçiler ÖGB Yukarı Avusturya’da bir yeterlilik forumunda birlikte çalışıyorlar. 

Kalliauer, “Entegrasyon barış içinde bir arada yaşamanın anahtarıdır” diye vurguluyor.

Özellikle işyeri, aktif entegrasyon için en iyi yerdir.

Yetkinlik forumu ayrıca Avusturya’da sendikaya katılmak ve ÖGB Yukarı Avusturya siyasetini aktif olarak şekillendirmek için eşsiz bir fırsat sunuyor.

Öte yandan, ÖGB Yetkinlik Forumu Başkanı Nisvet Veladzic, “ÖGB’nin Avusturya’da yaşayan ve çalışan tüm insanların iyi geçinmesi için gelecekte de öncü bir rol oynamaya devam etmesini istiyoruz” dedi.

İşçiler Sorunların Üstesinden Gelmek İçin Birlik Olmak Zorundadır!

ÖGB’nin mesajında, özellikle mevcut ekonomik krizde birçok göçmen işçi işini kaybettiği belirtilerek, ‘’bu nedenle, yerli ve göçmen işçiler bir aradayız, şimdi işlerini kaybedenlerin işlerini geri alabilmeleri için her şey yapılmalıdır.’’ Dendi. 

Ayrıca, işlerini kaybeden emekçilerin daha yaşanabilir, işsizlik maaşı almaları içinde çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğimizden işçilerin şüphesi olmasın dendi. 

Avusturya Sendikalar Birliği (ÖGB OÖ), ‘’İşçiler bir arada olursa, krizin bütün yükününün emekçilerin sırtına bindirilmesine karşı durabilir ve milyarderleri de, bu kriz karşısında sorumlu olmaya itebiliriz.’’ Mesajını verdi.|virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 17.12.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.