Tuna Nehri’nden yüzerek kaçan buzağı, 60 kilometre uzaklıkta yakalandı

Yakarı Avusturya eyaletinden kaçan buzağı, Aşağı Avusturya eyaletinde yakalandı. Buzağı yolculuğun bir kısmını Tuna nehrinde yüzerek geçirdi.

Tuna Nehri’nden yüzerek kaçan buzağı, 60 kilometre uzaklıkta yakalandı

Cumartesi sabahı Mühlviertel’de kaçan bir buzağı yüzerek Aşağı Avusturya’ya ulaştı ve sonunda vuruldu. Buzağı sabah saat 09:00’da diğer hayvanlarla birlikte meraya götürülürken kaçmıştı.

Polisin Cumartesi günü bildirdiğine göre, Perg bölgesinden 48 yaşındaki çiftçi, itfaiyenin de desteğiyle 300 kilogramlık büyükbaş hayvanı yakalamak için kovalamaya başladı.

Hayvan Saxen’den Tuna yolunu [B3] ve Tuna set demiryolunun raylarını geçerek Tuna’ya ulaşmış, yüzerek Aşağı Avusturya’ya geçmiş ve Ardagger’de [Amstetten bölgesi] bir şirketin tesislerinde karaya çıktı.

Buzağı, Greiner Bundesstraße’nin [B119] bir alt geçidinden geçerek bir taş ocağına doğru koşmaya devam etti.

Önce uyuşturulmak istendi. Ancak veterinere anestezi ancak yaklaşık 30 dakika sonra işe yarayabilir uyarısı sonrasında, hayvanın bir kazaya sebebiyet verme riski göze alınmadı. Ayrıca alan doğrudan federal yola bitişik olduğundan, sahibi yakın tehlike nedeniyle hayvanı vurmaya karar verdi ve hayvan vurularak öldürüldü. | ©DerVirgül

Yayınlama: 22.04.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.