Mayıs Ayında Avusturya’ya Kar Yağdı

Avusturya’nın kuzeyinde, deniz seviyesinden 500 ila 800 metre yükseklikteki bölgelerine kar yağdı. Salzburg kenti deniz seviyesinden 424 metre.

Mayıs Ayında Avusturya’ya Kar Yağdı

Merkezi Meteoroloji ve Jeodinamik Enstitüsü’ne (ZAMG) göre, Pazar sabahı deniz seviyesinden 500 ila 800 metre yüksekliklere kar yağacaktı. Ve yağdı.

 

Avusturya’nın kuzey bölümlerine Mayıs ayında yüksek bölgelerine kar yağdı.

Deniz seviyesinden 500 ila 800 metre yüksekliklere yağan kar, Salzburg kentinin deniz seviyesinden yüksekliği 424 metre. Kente bağlı bazı yerleşim bölgeleri bu sevinenin daha üstünde.

Örneğin, St. Johann im PONGAU’DAKİ ZAMG hava istasyonunda (Salzburg eyaleti, deniz seviyesinden 634 metre yükseklikte) yapılan ölçümlerde 6 santimetre kalınlığında kar yağışı görüldü.

Merkez kurumun Sonnblick gözlemevi’nde, Hohe Tauern’de deniz seviyesinden 3100 metre yükseklikte, Cumartesi-Pazar sabahı 55 santimetre kar düştü.

Pazar günü öğleden sonraki sıcaklıklar iki ila on derece arasında, Mayıs ayı başlarında yaklaşık on derece ortalamanın çok altında.

Bregenz ve Innsbruck’da pazar öğleden sonra için en fazla dört veya beş derece bekleniyordu.

Bregenz’de şimdiye kadarki en düşük, şu anda ölçülen maksimum sıcaklık 3.7 derecedir (7’de. Mayıs 1957) ve innsbruck 3.6 derece (1. Mayıs 1945) yıllarında görülmüştü.

ZAMG kar uyarısı yaptı.

Daha yüksek yollarda kış sürüş koşullarına ek olarak, nemli kar yükü altında, dallar kırılabilir ve ağaçlar düşer ve yollarda, raylarda ve elektrik hatlarında sorunlara neden olur, denildi.

Çoğunlukla Alplerin tüm kuzey tarafında, Vorarlberg’den Salzkammergut’tan Mostviertel’e ve Kuzey üst Styria’ya kadar kar yağışı bekleniyor.

Kar yağışı seviyesi başlangıçta yaklaşık 600 ila 900 metre, gün boyunca, daha sonra 800 ila 1200 metre bölgelerde bekleniliyor.

Salı ve Çarşamba günü en azından geçici olarak Avusturya’nın çoğunda güneşli olacak.(virgül.at)

 

 

Yayınlama: 05.05.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.