72 sığınmacının ölümüne neden olan Türk vatandaşı kaçakçı Avusturya’da yakalandı

İtalya’nın güneyindeki Crotone kenti açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucunda 72 kişi hayatını kaybetmişti. Faciadan sorumlu olan Ufuk G., Avusturya’da yakalandı.

72 sığınmacının ölümüne neden olan Türk vatandaşı kaçakçı Avusturya’da yakalandı

İtalya’da şubat ayında yaşanan sığınmacı faciası sonrasında kaçakçıları arayan İtalya ve AB ülke polisleri, 72 kişinin ölümünden sorumlu olduğu söylenen Türk vatandaşı 28 yaşındaki Ufuk G.’nin Avusturya’nın Graz kentinde yakalandığı bildirildi.

Ufuk G. 28 yaşında ve bir Türk vatandaşı, pazartesi günü Graz’daki sığınma evinde yakalandı. İtalya’daki trajedinin arkasında altı şüpheli kaçakçının olduğuna inanılıyor.

Biri mülteci botu battığında boğuldu, biri hala kayıp, üçü yakalandı ve İtalya’nın Crotone kentinde bir hapishanede – başka bir Türk ve birinin reşit olmadığı söylenen iki Pakistanlı.

Görgü tanıklarına göre son şüpheli, başarısız insan kaçakçılığı sırasında tekne sürücüsü ve tamirci olarak çalışıyordu ve kazadan sonra küçük bir lastik botla kaçtı. Kaçan kişinin, şimdi Graz’da yakalanan kişi olduğu söyleniyor.

Ufuk G.’nın kaçış yeri Almanya olduğunu söyleyen yetkililer, “Graz sadece bir mola yeriydi – ancak 28 yaşındaki Avusturya’da sığınma başvurusunda bulundu” bilgisini paylaştı.

İtalyan makamları iade talebinde bulundu ve Ufuk G.’nin önümüzdeki birkaç saat içinde İtalya’ya sevk edilmesi bekleniyor.

Balıkçı teknesinden çıkan enkaz, kıyıdan 300 metre açıkta dağılmış halde bulundu. Şimdiye kadar 72 ölüm vakası doğrulandı.| © DerVirgül

Yayınlama: 08.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.