Askerlerin Toplu Testlerde Kadınları Taciz Ettiği Söyleniyor

Avusturya’nın Graz kentinde corona kitle testleri sırasında, askerler tarafından çok sayıda taciz vakası olduğu söyleniyor.

Askerlerin Toplu Testlerde Kadınları Taciz Ettiği Söyleniyor

Graz’daki kitlesel testler sırasında askerler tarafından yapıldığı ileri sürülen birçok taciz olayı sosyal medyada yer aldı. 

Avusturya genelinde yapılan antijen kitle testlerinde, sağlık görevlilerinin yanı sıra koordinasyon, veri toplama ve veri takip gibi işleri yapması için Federal Ordu’da görevlendirilmişti. 

Graz’da yapılan kitlesel testler esnasında, federal ordu mensupları tarafından cinsiyetçilik ve rahatsız etme tacizinde bulunulduğu iddia edildi. 

Sosyal medyada ifşa edilen askerlerin, test olmak için gelen kadınların kişisel bilgilerini veri bankasından alarak, sosyal medya kişisel profil sayfalarından iletişim kurmak istedikleri ileri sürüldü. 

Ordu sözcüsü Michael Bauer Perşembe günü APA’ya sosyal medyada bir kadının smear testi sırasında cinsiyetçi bir söylemin nasıl yapıldığını anlattığı yayınları okuduğunu, diğer paylaşımda ise bir askerin kadının verilerine ulaşarak, Facebook platformu üzerinden iletişime geçmek istediği iddialarını, üzülerek okuduğunu belirtti. 

Bauer açıklamasında, “Davranış için özür dilerim ve gerçekten çok üzgünüm” ifadesinin ardından, ‘’Tamamen kabul edilemez bir davranıştır’’ dedi. 

Graz’da bugüne kadar kitle testlerinde 300 ila 400 askerin konuşlandırıldığını söyleyen Albay, konuyla ilgili bir araştırma komisyonu kurulacağı belirtti. 

Federal Ordu, taciz edildiğini söyleyen kadınlardan, silahlı kuvvetlerle doğrudan iletişime geçmelerini istedi: ya şikayet@bmlv.gv.at adresinden ya da herhangi bir ordu ofisinden direk iletişime geçebilecekleri söylendi. 

Albay Bauer, kesin bilgilere sahipseniz, bir şikayette bulunacaksanız, federal ordu derhal soruşturmayı başlatacağından emin olabilirsiniz dedi. 

Federal Ordu Sözcüsü Michael Bauer, “Bu tür davranışlardan son derece rahatsız oluyorum,” çünkü bu işi yapacak diğer tüm meslektaşlarımızı baltalıyor ifadesini kullandı. |virgül 

Yayınlama: 21.01.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.