Avusturya Olimpiyat Komitesi Adaylıktan Çekildiklerini Açıkladılar

2026 Kış Oyunları ev sahipliğine Avusturya’nın Graz kenti aday gösterilmişti. Erzurum’unda aday olduğu yarıştan Avusturya geri çekildi.

Avusturya Olimpiyat Komitesi Adaylıktan Çekildiklerini Açıkladılar

Avusturya Olimpiyat Komitesi, 2016 Kış Oyunlarına ev sahipliği adaylığından çekildiğini duyurdu.

 

2016 yılında olimpiyatlar kapsamında yapılacak olan kış oyunlarına, Graz aday gösterilmişti.

 

Avusturya Olimpiyat Komitesi’nin açıklamasına, Steiermark Eyalet yönetimi içerisinde çıkan tartışmalar nedeniyle, komiteye yeterli destek verilmediği ileri sürüldü.

 

Eyalet Yönetimi tarafından destek görmeyen ve çeşitli tartışmaların da gün yüzüne çıkmasıyla, Avusturya Olimpiyat Komitesi, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne aday olmaktan çekildiklerini bildirdiler.

 

Avusturya iki kez kış oyunlarına ev sahipliği yaptı. 1964 ve 1974 yıllarında Innsbruck kentinde yapılan kış oyunlarına, 2010 ve 2014 yılında Salzburg ev sahipliği yapmak için aday olmuş ama başarılı olamamıştı.

 

Yapılan açıklamada, Graz kentinin tanıtımı ve gelişimi için çok önemli olan kış oyunlarına ev sahipliği yapmak, siyasi çekişmelerin kurbanı olduğu, yorumları yapıldı.

 

2026 Kış Oyunlarına aday olan şehirler arasında Erzurum’da bulunmakta. Erzurum’un yarışacağı diğer şehirler ise, Turin, Milan, Cortina, Stockholm, Calgary ve Sapporo bulunmakta. (virgül.at)

Yayınlama: 06.07.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.