Avusturya’nın yüksek kesimlerinde kar kalınlığı bir metreye ulaştı

Avusturya’nın Steiermark eyalet acil servisleri zor bir gece geçirdi: Kar yağışı nedeniyle kurtarma ekipleri aynı anda birkaç operasyona çağrıldı. A2 otobanı saatlerce kapalı kaldı…

Avusturya’nın yüksek kesimlerinde kar kalınlığı bir metreye ulaştı

Yukarı Steiermark acil servisi zor bir gece geçirdi: Kar yağışı nedeniyle kurtarma ekipleri aynı anda birkaç operasyona çağrıldı.

Kış koşullarında Zellerrain üzerinden geçmek zorunda kalan herkes, Steiermark ile Aşağı Avusturya arasındaki eyalet sınırındaki bu Yukarı Steiermark geçiş yolunun tehlikelerini bilir. Şoför kamyonuyla kaygan yolda mahsur kaldı, Mariazell itfaiye ekibi sürücüyü içinde bulunduğu kötü durumdan kurtardı.

Pazartesi akşamı güney otobanda (A2) Herzogberg tünelinde kamyon kazası meydana geldi. Bölüm birkaç saat kapalı kaldı. Steiermark Eyalet Polis Merkezi’nin Salı günü açıkladığı üzere, 36 yaşındaki bir Rus sürücü Viyana yönüne giderken saat 19.00’dan kısa bir süre sonra tünel girişinin önündeki beton bariyere çarptı. Araç daha sonra 200 metre kaydırarak tünele girdi.

Kısa bir süre sonra, acil servis iki kaza daha için çağrıldı: Gollrad’da bir yarı römork kamyon da sıkıştı ve Mariazell’deki benzin istasyonunda bir araba yoldan çıkarak bir trafik işaretine çarptı. Yaralanma olmadı.

Geosphere Austria’dan [eski adıyla ZAMG] meteorolog Martin Kulmer’e göre, hafta sonu kuzey Alplerde bir metreye kadar kar bekleniyor: Uzman, “Alplerin kuzey tarafında sürekli kar yağıyor” diyor.

Öte yandan güney Styria’daki ovalarda hava günden güne ısınıyor: “Sıcaklıkların altı ila dokuz derece arasında olması bekleniyor” diyor Kulmer, bu nedenle bu bölgede yağmur bekleniyor. | © DerVirgül

Yayınlama: 31.01.2023
Düzenleme: 31.01.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.