Ergenlik çağındaki kızını boğarak öldürmeye çalıştı

Avusturya’da 40 yaşlarındaki anne ergenlik çağındaki öz kızını boğarak öldürmeye çalıştı. Kız çocuğu kendisini evin banyosuna kilitledi. Bir süre sonra ise annesi polise teslim olmaya ikna etti…

Ergenlik çağındaki kızını boğarak öldürmeye çalıştı

Pazartesi sabahı, Doğu Steiermark eyaletinde bir anne, polise göre ergenlik yaşlardaki kızını boğmaya çalıştı. Kız çocuğu kendini kurtarmayı başarmış, banyoya kaçmış ve kapıyı kilitlemiş.

Polis sözcüsü Heimo Kohlbacher, “Mağdurların korunması amacıyla, olay yeri ya da olaya karışan kişilerin yaşı hakkında daha fazla ayrıntı vermeyeceğimizi anlayışla karşılamanızı rica ediyoruz,” diyerek anlayış istedi.

Kesin olan şey, suçun 1 Mayıs resmî tatil günü sabahın erken saatlerinde işlenmiş olduğudur. Polise göre, 40’lı yaşlarının ortalarında olan Steiermarklı kadın, ergenlik çağındaki kızını öldürmeye çalıştı.

Cinayet teşebbüsünün nedeni ise şüphelinin uzun süredir devam eden sağlık sorunlarıydı.

Suçun işlendiği sırada Steiermarklı kadının uzun süredir devam eden bir hastalık nedeniyle olağanüstü bir ruhsal durum içinde olduğu söyleniyor. Başlangıçta güvenlik nedeniyle kendini banyoya kilitleyen kız çocuğu, sabah saatlerinde annesiyle akıl almaz olayı tartıştı. Ve ikili, annenin kardeşlerini olanlardan haberdar etmeye karar verdi.

Doğu Steiermark’tan polis memurları, Graz savcılığının emriyle şüpheliyi tutukladı. Graz-Jakomini cezaevine götürüldü. Polis sözcüsü Heimo Kohlbacher, “Genç kız şimdilik akrabalarının yanında kalıyor” dedi. Ayrıca, Weiz ilçe yönetiminin sosyal departmanı halihazırda davayla ilgileniyor dedi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 02.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.