İki kadını vurup intihar etti

Pazartesi günü Avusturya’nın küçük bir kasabasında bir apartmanda birkaç el ateş edildi.

İki kadını vurup intihar etti

Pazartesi günü güneydoğu Steiermark bölgesindeki Straden kasabasında bir apartmanda birkaç el ateş edildi. Biri ağır olmak üzere iki kadın yaralandı. Polise göre fail “cansız” olarak bulundu ve intihar etmiş olabilir.

Okulun yakınındaki apartmanda tam olarak ne olduğu hala belirsiz: bir görgü tanığı, ateş edilmesinin ardından öğle saatlerinde polisi aradı. Polise göre, bir erkek fail – muhtemelen bir komşu – ve iki kadın yaralı var – biri ağır yaralı, diğeri sıyrık – her ikisi de hastaneye kaldırıldı.

Fail “cansız bulundu”

Polise göre, fail “cansız bulundu”, av tüfeğiyle intihar ettiği söyleniyor. Polis sözcüsü Heimo Kohlbacher, “Ancak olay yerinde durum şu anda sakin” dedi. Kohlbacher’e göre, öğleden sonra erken saatlerde apartmanın önünde çok sayıda izleyici de var. Polise göre herhangi bir tehlike söz konusu değil ancak halkın operasyonu engellememek için evlerinde kalmaları ya da evlerine dönmeleri gerekiyor dedi.

İntihar düşünceleri için yardım

İstatistiklere göre, her beş Avusturyalıdan dördü kendi canına kıymayı düşünmüş durumda. Her yıl trafik kazalarında ölenlerin iki katından fazla insan intihar sonucu hayatını kaybediyor ve Steiermark ülke çapında bu konuda başı çekiyor. Olağanüstü ruhsal durumdaki insanlar için hızlı ve sorunsuz bir şekilde yardım sunan irtibat noktaları bulunmaktadır.

Telefonla danışmanlık: Tel. 142 [alan kodu olmadan]
Rat auf Draht: Tel. 147 [alan kodu olmadan]
PsyNot: 0800 44 99 33
Borç danışmanlığı: [0 316] 37 25 07
Erkekler için acil yardım hattı: 0800 246 247
Ayrıca, şiddet mağduru kadınların yanı sıra tavsiyeye ihtiyaç duyan erkekler için de çok sayıda destek hizmeti bulunmaktadır.| © DerVirgül

Yayınlama: 08.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.