Kız arkadaşını öldürdü, kaçarken trafikte bir başka kişinin ölümüne neden oldu

Avusturya cumartesi sabahına kadın cinayeti haberiyle uyandı. Zanlı cinayetten sonra kaçarken neden olduğu trafik kazasında, bir masum insanın daha hayatını kaybetmesine neden oldu.

Kız arkadaşını öldürdü, kaçarken trafikte bir başka kişinin ölümüne neden oldu

Cumartesi sabahı Avusturya’nın Graz kenti Wetzelsdorf bölgesinde korkunç bir cinayet işlendi: 28 yaşındaki bir adamın hayat arkadaşını öldürdüğü iddia edildi. Kaçarken, bir başka masum insanın hayatını kaybettiği ölümcül bir trafik kazasına da neden oldu.

Sabah 07:00’dan bu yana Graz polisinin Wetzelsdorf’ta geniş çaplı bir operasyonu sürüyor: Polis sözcüsü Fritz Grundnig yaptığı açıklamada “Şu anda cinayet gibi görünüyor, soruşturma devam ediyor” dedi. Bir evde ağır yaralı bir kadın bulundu, acil müdahale girişimlerine rağmen kadın kurtarılamadı.

Öte yandan, neredeyse aynı anda, yakındaki Straßganger Straße’de bir kişinin öldüğü ölümcül bir trafik kazası meydana geldi.

Polis sözcüsü Fritz Grundnig’e göre, “görünüşe göre cinayetten sonra kaçtı – arabasıyla uzaklaştı ve Straßgangerstraße’de bir trafik kazasına neden oldu”; arabanın babasına ait olduğu söyleniyor.

Öldürülen kadının 28 yaşındaki cinayet zanlısı olduğu iddia edilen fail, suçun ardından kaçtı.

Beyaz BMW’si ile Straßganger Straße’de karşıdan gelen bir araçla kafa kafaya çarpıştı. Otomobil sürücüsü kaza yerinde hayatını kaybetti. Şüpheli ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ve şu anda komada.

Cinayetin arkasındaki nedenler hala belirsiz, soruşturmalar devam ediyor: Birkaç bıçak yarası tespit edilen 39 yaşındaki kadının cesedi üzerinde otopsi yapılacak ve polis şu ana kadar cinayet silahı hakkında yorum yapmayı reddetti. Bu, Avusturya’da bu yıl işlenen onuncu kadın cinayeti.

Avusturya’da şiddetin boyutu “son derece yüksek

AB istatistik kurumu Eurostat’ın verilerine göre Avusturya, her yıl yaklaşık 30 kadın cinayeti ve neredeyse bunun iki katı kadar kadın cinayeti teşebbüsünün kaydedildiği, erkeklerden daha fazla kadının şiddet suçlarına kurban gittiği ülkelerden biridir. Kadın cinayetlerinin karakteristik bir özelliği, faillerin genellikle poliste kayıtlı olmaları ve şiddet uyguladıkları kadınlarla bir ilişki ya da aile içinde olmalarıdır. | ©DerVirgül

Yayınlama: 22.04.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.