Avusturya’da 10 kişinin çığ altında kalma anlarının görüntüleri ortaya çıktı

Avusturya’da yaşanan çığ felaketi sonucu 10 kayakçının çığ altında kalma anı bir başka kayakçı tarafından görüntülendi.

Avusturya’da 10 kişinin çığ altında kalma anlarının görüntüleri ortaya çıktı

Pazar öğleden sonra, Avusturya’da Vorarlberg ve Tirol arasında Arlberg bölgesinde yaşanan çığ felaketinde bir kayakçı, Lech/Zürs kayak alanındaki kayak pistinin ortasında çığın nasıl düştüğünü ve on kişiyi kısmen nasıl vurduğunu görüntüledi.

Kaza, Trittkopf’un [2.720 metre] altında 134 numaralı kayak pistinde [Balmen – kırmızı] meydana geldi. Görüntülerde 10 kayakçının kısa süre içerisinde çığ altında nasıl kaldığı net bir şekilde görülüyor.

Çığ, Pazar öğleden sonra saat 15.00 sıralarındaydı. 200 acil servis ve yedi helikopterle dev bir arama operasyonu başlatıldı. Kısa bir süre sonra, kısmen gömülü bir kişi, acil servisler tarafından ciddi şekilde yaralanmış olarak kurtarıldı ve uçakla Innsbruck’taki kliniğe götürüldü. Yaralı kişi yoğun bakımda. Ama durumu stabil.

Pazar akşamı geç saatlerde tüm kayakçılar çığ altından çıkartıldı. Yapılan açıklamada, biri ağır yaralı, üçü hafif yaralı ve altısı ise ayakta tedavi edilecek şekilde yaralandığı bildirildi.

Polis pazartesi günü çığdan etkilenenlerin uyruklarını da açıkladı. Buna göre, üç Alman, üç Belçikalı, bir Hollandalı, bir Amerikalı, bir Boşnak ve bir Hırvat olduğu kaydedildi. | © DerVirgül

Yayınlama: 26.12.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.