Avusturya’da 50 Bin Euro’luk E-Card Dolandırıcılığı

Avusturya’da Türkiye göçmeni kadın, kendi sigorta numarasıyla annesinin sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayarak, Devleti 50 Bin Euro’luk zarara uğrattığı ortaya çıktı.

Avusturya’da 50 Bin Euro’luk  E-Card Dolandırıcılığı

Avusturya’nın Tirol Eyaleti Innsbruck kentinde  yaşayan Türkiye göçmeni 68 yaşındaki bir kadın, sigorta kartını 85 yaşındaki annesine vererek, Avusturya sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağladığı ortaya çıktı. 

Sadece muayene ile yetinmeyerek kızının sigorta numarası üzerinden bir kaç ameliyatta giren kadın, sosyal sigorta kurumuna 50.000 Euro zarar verdiği tespit edildi. 

 

Aynı sigorta numarasını kullanınca zanlıların, bilgisayara işlenen kişisel hasta bilgilerinin çakışması üzerine, bir doktorun tedavide uyumsuzlukların olduğunu fark etmesine neden oldu.  Doktorun durumu yetkili mercilere bildirmesi üzerine, büyük bir dolandırıcılık vakası gün yüzüne çıktı.

 

85 yaşındaki kadının kızının sigorta kartıyla ameliyatlar geçirip, rehabilitasyon merkezlerine gittiği ortaya çıktı. 2006’dan bu yana kızının sosyal kartını kullanıp devletin sosyal yardımlarından faydalanan kadın, kızının belgeleriyle  Türkiye ile Avusturya arasında seyahat ettiği tespit edildi. 

 

Tespitlere göre 50.000 Euro’luk bir zarar olduğu, zararın daha da yüksek olabileceğini söyleyen soruşturma ekibi, anne ve kızın tutuksuz yargılandığını belirtti.(virgül.at)

Yayınlama: 07.08.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.