Avusturya’da servet sahibi kadının sosyal yardım aldığı ortaya çıktı

Her gün enflasyon dalgasıyla mücadele etmek zorunda kalan ve her Euro’yu harcamak için iki kez düşünmek zorunda kalan herkesin suratına bir tokat gibi çarpan soruşturmada, hatırı sayılır bir servete rağmen, 41 yaşındaki kadının sosyal güvenlik yardımlarından yararlandığı tespit edildi… Belediyeden ev aldı, kendi evlerini kiraya verdi…

Avusturya’da servet sahibi kadının sosyal yardım aldığı ortaya çıktı

Bir şirketin genel müdürü ve Innsbruck’ta pahalı olduğu bilinen iki apartman dairesine sahip: Yine de 41 yaşındaki bir Tirollü kadının, Nisan 2020 ile Temmuz 2021 arasında bir yıldan fazla bir süredir sosyal yardım aldığı söyleniyor.

Kadının yaklaşık 20.000 Euro sosyal yardım aldığı tespit edildi.

“Referans döneminde zanlının Innsbruck’ta iki kat mülkiyeti olmasına ve ticaret hukuku kapsamında Avusturyalı bir şirketin genel müdürü olmasına rağmen, yetkililere fakir ve sıkıntıdaymış gibi davrandı, bu nedenle kendisine haksız yere sosyal yardımlar ödendi. Müfettişlere göre asgari güvenlik ve işsizlik ödeneği aldı.

Ayrıca, dar gelirli olduğunu ileri sürerek, dar gelirlilere öncelik tanınan belediye dairelerinden birini kiraladı.

Ama hepsi bu değil!

Dolandırıcı olduğu iddia edilen kişi, kendi dairelerinden birinde yaşamak yerine, sosyal konut için başvurdu – sonuçta belediyenin konut ofisi tarafından kendisine bir daire tahsis edildi. Yetkililer, “Bu arada, iki apartman dairesini üçüncü şahıslara kiraladı” dedi.

Kadın hakkında soruşturma başlatıldığı ve ilerleyen günlerde, daha geniş kapsamlı bilgi sunulacağı kaydedildi. | © DerVirgül

Yayınlama: 21.12.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.