Çifte Vatandaş-Sosyal Dolandırıcı: 50 Bin Euro Zarar

Avusturya’da bir kadın, Avusturya’ya sadece resmi işlemleri için geldiği, yaşadığı ülkede evli olduğu, aynı zamanda o ülkenin vatandaşlığını da aldığı, bütün bunların yanında, Avusturya’nın iki sosyal yardım fonundan da aylık aldığı ortaya çıktı.

Çifte Vatandaş-Sosyal Dolandırıcı: 50 Bin Euro Zarar

Avusturya Tirol Eyaletinde bir kadın, 2016’dan bu yana sosyal yardımlarda 50.000 Euro haksız para aldığı söyleniyor.

Kadının zamanının çoğunu Tunus’ta geçirdiği ve sadece resmi işlemler için Avusturya’ya geldiği tespit edildi.

32 yaşındaki Avusturyalı, Ağustos 2016’dan Nisan 2019’a kadar Tirol asgari gelir (Mindestsicherung) ve aile ödeneğinden (Familienbeihilfe) hileli bir şekilde yararlandığından şüpheleniliyor. Kadın yetkililere, Tirol’de bir yaşam alanı olduğunu göstererek, Tunus’taki gerçek hayatını oğluyla birlikte gizledi.

50.000 Euro’luk Zarar

Kadının bu güne kadar, kendisi ve oğlu için sosyal yardım fonlarından aldığı miktarın, 50 Bin Euro’nun üzerinde olduğu bildirilirken, asgari yardım ve çocuk bakım ödeneğinin alınması için, Avusturya’da ikamet edilmesi ön şartı bulunmaktadır.

Öte yandan, sadece resmi işlemler için Avusturya’ya gelen annenin asgari yardım fonundan yararlanmasının önüne geçilmesinin, kapsamlı bir araştırma sonucu bulunabileceği mümkünken, çocuk bakım fonundan alınan yardımların, sıkı denetimde olmasına rağmen, (okul, doktor) gibi resmi belgelerin nasıl tedarik edildiği de araştırıldığı bildirildi.

Kadın Çifte Vatandaş

Avusturyalı kadının Tunus’ta evli olduğu, Avusturya’ya sadece resmi işlemlerini yapmak için ziyaret ettiği ortaya çıkması üzerine yapılan araştırmada, kadının aynı zamanda Tunus vatandaşlığının da bulunduğu tespit edildi.

32 yaşındaki kadın hakkında Innsbruck savcılığı soruşturma başlattı.

Sosyal Dolandırıcılık

Geçtiğimiz yıl Linz Üniversitesinin yaptığı bir araştırmaya göre, Avusturya’da en çok sosyal istismarda bulunanların Avusturyalılar olduğu ve yine, göçmenler arasında en çok sosyal istismarda bulunanlar ise, Almanlar olduğunu ortaya koymuştu./virgül

Yayınlama: 15.08.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.