İnek tarafından öldürülen kadının ailesi 260.000 Euro tazminat talep ediyor

Avusturya’da bir kadın bir inek tarafından öldürülmüştü. Aile şimdi 260.000 Euro tazminat talep ediyor.

İnek tarafından öldürülen kadının ailesi 260.000 Euro tazminat talep ediyor

Avusturya’nın dağ meralarında inek saldırıları tekrar tekrar yaşanıyor. Sığırlar, temelde güçlü bir aile duygusuna sahip barışçıl hayvanlardır. Ancak yavruları için bir tehlike varsa, o zaman tüm sürü kendilerini savunmak için birlikte hareket eder. İnsanlar – özellikle köpekler eşliğinde – buzağılara çok yaklaşırsa bu bir tehdit olarak algılanabilir.

Haziran 2017’de, Tirol’de 70 yaşındaki kadın, bir inek tarafından öldürüldü. Yürüyüşçü, kucak köpeği Chihuahua ve aynı yaştaki bir akrabasıyla Erl yakınlarındaki Kranzhornalm’a gidiyordu. İki kadın otlakta otlayan bir sığır sürüsünün yanından geçtiler.

Ancak yürüyüşçüler arkalarında emziren ineklerin olduğunu fark etmediler. İnekler kadınlara doğru koştu ve onları arkadan ezdi. Kadınlardan biri hafif şekilde yaralanırken, 70 yaşındaki kadın ölümcül şekilde yaralandı ve daha sonra hayatını kaybetti.

Kadının ailesi şimdi inek sahibinden 260.000 Euro tazminat talep ediyor. Aile avukatına göre, inekler yeterince emniyete alınmamıştı.

Hukuk yargılamasında son tarih pazartesi günü gerçekleşti. İnek sahiplerinin avukatları ise işaretlerin tehlikeye işaret ettiğini vurguladı. Köpeğin tasmalı olup olmadığı bilinmiyor. Yakında bir karar bekleniyor.| © DerVirgül

 

Yayınlama: 04.04.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.