Yurt Dışında Yaşadığı Halde Sosyal Yardım Aldığı Tespit Edildi

Avusturya’nın Tirol Eyaletinde, sosyal istismarları araştırmak için kurulan özel birim, yeni bir istismarın açığa çıkarıldığını açıkladı. 2017 yılında kurulan birim yüzlerce dolandırıcılığı tespit etmişti.

Yurt Dışında Yaşadığı Halde Sosyal Yardım Aldığı Tespit Edildi

Avusturya’nın Tirol Eyaletinde geçtiğimiz yıllarda kurulan, sosyal istismarla mücadele birimi, yeni bir sosyal dolandırıcılık olayı aydınlattığını duyurdu.

Tirol Sosyal İstismarla Mücadele Özel Birimi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye kökenli 60 yaşındaki Avusturya vatandaşı bir kadının, 2016 yılından itibaren Türkiye’ye yerleştiği ama buna rağmen zaman zaman Avusturya’nın çeşitli sosyal kurumlarından yardım aldığının tespit edildiği belirtildi.

Kadının, Tirol eyaletine bağlı Fulpmes ve Jenbach kasabalarında bulunan yakınlarının dairelerine ikamet çıkarttığı, bu sayede Avusturya’da yaşadığı izlenimi verdiği söylendi.

Bu sayede, 2016 yılından günümüze kadar, sosyal yardım kuruluşlarından yaklaşık 10 Bin Euro kadar, haksız kazanç sağladığı kaydedildi.

Polise göre, kapsamlı soruşturma sonrasında, kadının yasadışı olarak 10.000 Euro’nun üzerinde toplam sekiz kez sosyal yardım aldığı tespit edildi.

Üç Yılda 2,3 Milyon Euro Zarar

Geçtiğimiz hafta, Tirol eyalet polis müdürü Helmut Tomac ve vali Günther Platter, “Sozialleistungsbetrug” özel biriminin önceki raporunu sundu.

Haziran 2017’de kurulmasından bu yana, “toplam 1000 şüpheli dava, 594 mahkemelik ve 341 idari para cezası kaydedildiği vurgulandı.

Şu ana kadarki toplam kayıp, (Tirol) 2,3 milyon Euro’yu buluyor, dendi./virgül

Yayınlama: 28.11.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.