AK Parti: Üzerimizde Çok Büyük Baskılar Var

Viyana’da yapılan iftar davetinde bir araya gelen AK Partililer, üzerilerinde büyük baskılar olduğunu, seçmenlerin başka ülkelerde kurulan sandıklarda da oy kullanabileceklerini duyurdular.

AK Parti: Üzerimizde Çok Büyük Baskılar Var

AK Parti Avrupa yapılanması olan, eski adıyla Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), yeni adıyla ise Uluslararası Demokratlar Birliği (UID), tarafından Avusturya’nın Başkenti Viyana’da düzenlenen iftar davetinde, AK Partililer bir araya geldi.

Davete, T.C. Büyükelçisi, Avusturya’da faaliyet gösteren bazı sivil toplum örgütleri, AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen yardım kuruluşları, İş insanları, Banka temsilcileri ve parti taraftarları katıldı.

Avusturya dışından, AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Zafer Sırakaya’da davette yerini aldı.

Bir televizyon kanalı muhabirinin sunuculuğunu yaptığı organizede, Büyükelçi ve UID başkanı birer konuşma yaptı.

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Milletvekili Adayı Zafer Sırakaya, seçimler üzerine bir konuşma yaptı.

 

Zafer Sırakaya’nın konuşmasında öne çıkanlar şöyle;

Avrupa’da Müslüman olarak, Avrupa’nın asli birer unsuru olduklarını söyleyen Sırakaya, kimi Avrupa ülke yöneticilerinin, İslam’ın ve Müslümanların, Avrupa’nın asli unsurlarından olduğunu ifade etmelerini, büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Sırakaya şöyle devam etti, ‘’ Bütün dünyada mensubu bulunan Müslümanların, sadece orta doğuya has, kıta diniymiş gibi gösterilme gayretini de, eşyanın ve tabiatın özüne aykırılık olarak görüyorum.’’

Elli yıl önce Avrupa’ya bir göçün başladığını belirterek, göçmenlerin ekonomik olarak iyi olmayan ülkesinden ayrılarak, Avrupa’ya göç ettiğini, Avrupa’nın inşası hem de kendi ülkesinin inşası için çalışmıştır dedi.

Bu gün Türkiye göçmenlerinin, alan el konumundan veren el konumuna geçtiğini ve Avrupa’da yaklaşık 140 Bin işveren Türkiye göçmeni olduğunu ifade etti.

 

-Yaşadığımız ülkelere, siyasal, ekonomik ve kültürel anlamda katkı sağlamamız devam etmelidir.

– Avrupa’da son günlerde, ayrımcılığın, ırkçılığın, ötekileştirmenin çok üst seviyeye geldiği dönemleri yaşıyoruz.

Aşırı sağ partilerin, Türkiye ve İslam düşmanlığıyla prim yaptığı bir ortamda, sivil toplum örgütleri olarak ve bireysel olarak, siyasal katılımın çok daha önemli olduğu bir süreci yaşamaktayız.

-Osmanlının evlatları olarak, beraber yaşam kültürümüzü, yani caminin, kilisenin yan yana inşa edildiği medeniyet anlayışımızı, Avrupa’ya yansıtmamız, Avrupa’da bu virüsü yaymaya çalışan kesime verebilecek en güzel yanıt olacaktır.

-Avusturya Türkiye ilişkilerinde katkı sumaya devam etmemiz gereklidir.

 

Sırakaya, kendisinden önce kürsüye çıkan T.C. Büyükelçisi ve UID Başkanının yaptığı konuşmaların, görevleri icabı toplumun genelini kapsadığını belirterek, kendisinin AK Parti’den milletvekili adayı olduğunu, bu nedenle de taraf olduğunu ifade etti.

Sivil Toplum Örgütlerine çağrı yaparak, ‘’sivil toplum demek, cumhur demek, sivil toplum demek cumhurla ittifak içinde olan demek.’’

Sivil toplum örgütlerinin, 7-19 Haziran arasında, seçmenleri sandığa götürerek, cumhur ittifakına katılımı en yüksek seviyeye çıkaracaklarına inanıyorum dedi.

 

-Göçmenleri işaret ederek, Türkiye’ye bağlılığımız bugüne kadar devam etti ve devam edecektir.

-1960 yıllarında başlayan göçün nedenlerini, ülke yönetimlerinin zafiyetleriyle açıklayan Sırakaya, bugün IMF’ye borç veren bir ülke konuma geldik.

-Geçmişte Yüz Mark bozduran bir Almanın, Türk lirası olarak milyonluk banknotlar aldığını ve bizimle milyoner oldum diyerek alay ettikleri bir Türkiye yok artık.

-Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik refahı anlatarak, bu refahın devam etmesi için, salonda bulunanlara, 24 Haziran seçimlerinde, oyunu görüp, oyumuzu vermeye var mıyız sorusunu yöneltti.

 

Avrupa’da yaşayan Türkiye göçmenleri için tek seçim beyannamesi yapan partinin, kendi partileri olduğunu söyleyerek, sivil toplum örgütlerine ‘’din ve kültür’’ eğitimleri için katkılarının artarak devam edeceğini belirtti.

-Yurt dışında üniversite eğitimi gören öğrencilerin, staj imkanlarını yükselteceğiz.

– Avrupa’da yaşayan göçmen gençleri, eğitim amaçlı her yıl yüz bin kişiyi Türkiye’ye davet edeceğiz.

– TRT Türk’ü, sadece göçmenlerin hizmetine sunacağız.

 

Zafer Sırakaya konuşmasını, herkesi kucaklayacağız! Toplumun tüm kesimleriyle bir araya geleceğiz sözleriyle bitirdi.

UID tarafından yapılan organizede öne çıkan bir başka konu ise, AK Parti üzerinde Avusturya devleti tarafından büyük baskılar kurulduğu yönünde oldu.

Sunucu ve konuşmacılardan, sık sık ‘’korkmayın, oy kullanmaya gidin’’ söylemleri, akıllara oy kullanalar üzerinde baskı mı var sorusunu getirdi.

Öte yandan, organizenin bitimine doğru, önce Avusturya’da sandık kurulan temsilcilikler duyurulurken, daha sonra altını kalın çizgilerle çizerek, şu anons yapıldı.

‘’Biliyorsunuz üzerimizde çok büyük baskılar var. Başka ülkelerde sandık kurulan temsilciliklerde de oy kullanabilirsiniz’’ dendi. (virgül.at)

 

 

Yayınlama: 08.06.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.