Avusturya’da ırkçı siyasetçiye soru sonran öğrencinin gittiği liseye ırkçı saldırı

Bir televizyon programında sorduğu soru ile, FPÖ’lü siyasetçinin ırkçı yanını açığa çıkartan öğrencinin Viyana’daki öğrenim gördüğü liseye, ırkçı saldırı düzenlendi.

Avusturya’da ırkçı siyasetçiye soru sonran öğrencinin gittiği liseye ırkçı saldırı

Bir televizyon programında, AB’nin dış sınırlarının kapatılmasını ve göçmenlerin engellenmesini savunan siyasetçiye, “Önlemlerinizi yıllar önce uygulamış olsaydınız, bu sınıfın yarısı bugün Viyana’daki liseye gitmiyor olacaktı. Buna ne dersiniz?” diye soran lise öğrencisine, siyasetçinin “O zaman Viyana yine Viyana olurdu” yanıtı tartışma yarattı…

Avusturya Özgürlük Partisi [FPÖ] Aşağı Avusturya Eyalet Parlamento üyesi [NÖ] Gottfried Waldhäuslich katıldığı bir televizyon programında Avrupa Birliği dış sınırlarının kapatılması ve hiçbir şekilde göçmen akışına izin verilmemesini savundu. Patisinin ülke çapında “Avusturya Kalesi” adlı bir kampanya başlattığından söz eden aşırı sağcı siyasetçi, Avusturya sınırlarını kapatmaya ve daha fazla göçe izin vermemeye kararlı olduklarını ifade etti.

Öte yandan, Udo Landbauer liderliğindeki Aşağı Avusturya Eyaleti [NÖ] FPÖ’sü de eyaletteki sığınmacılar için kabulün dondurulması çağrısında bulunmuştu.

Puls 4’ün “Pro und Contra” programına çok sayıda lise öğrencisi katılarak ve siyasilere çeşitli sorular yönelttiler. Aşırı sağcı FPÖ siyasetçi Gottfried Waldhäuslich yaptığı göçmen karşıtı konuşması sonrasında bir lise öğrencisinin sorusu, ülkede ırkçılık tartışması başlattı.

Lise öğrencinin,” “Önlemlerinizi yıllar önce uygulamış olsaydınız, bu sınıfın yarısı bugün Viyana’daki liseye gitmiyor olacaktı. Buna ne dersiniz?” diye sorması üzerine, FPÖ’lü siyasetçi “O zaman Viyana yine Viyana olurdu” yanıtı verdi.

Programa katılan öğrencilerin eğitim gördüğü liseye ırkçı saldırı

Öğrencilerinin Aşağı Avusturya’nın FPÖ bölge meclis üyesi Gottfried Waldhäusl ile bir televizyon tartışmasına katıldığı Viyana-Favoriten’deki “Laaerberger Gymnasium” liseye sabah saatlerinde ırkçı söylemlerin yer aldığı pankart asıldı.

Daha okulun açılış saati gelmeden önce ırkçı mesajlar içeren el ilanları dağıtıldı ve bir çite pankart asıldı.

Irkçı söylemlerin basında yer almamasına özen gösteren yetkililer, yazılış ve ırkçı söylemlerden yola çıkarak, ırkçı saldırıyı “Kimlik Hareketi” mensuplarının gerçekleştirdiğinden şüphe ediliyor. | © DerVirgül

Yayınlama: 03.02.2023
Düzenleme: 03.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.