Daha iyi bir yaşam vaat ettiği kadını Viyana’da eve hapsetti

Avusturya’nın başkenti Viyana’da “kaçarak” polise sığınan kadın, iyi bir yaşam vaadiyle kendisini Viyana’ya getiren erkeğin, pasaportunu alarak, kendisini eve hapsettiğini ve şiddet uyguladığını söyledi.

Daha iyi bir yaşam vaat ettiği kadını Viyana’da eve hapsetti

57 yaşındaki bir adamın, bir ay önce 45 yaşındaki bir kadını daha iyi bir yaşam vaadiyle Viyana’ya getirdiği ve ardından pasaportunu ve ATM kartını aldığı ve kadının bir apartman dairesine kilitlendiği söyleniyor.

Polise göre, kadın defalarca fiziksel ve cinsel şiddet gördü. Perşembe günü polisin bildirdiğine göre, kadın çarşamba günü kaçmayı başardı ve adam tutuklandı.

Kadının ifadesine göre, iki hafta önce ilk defa evden çıkmasına izin vermiş ve 57 yaşındaki Sırp uyruklu adam, kadını kendi işinde çalıştırmaya başlattı – ağır çöp torbalarını kamyonete yükleme işleri yaptırdı.

Kadın bir şekilde evin anahtarını ele geçirerek, bir süpermarket şubesine sığındığını, orada kendisine yardımcı olunmasıyla polise ulaştığını belirtti.

Tutuklanan sanık iddiaları reddediyor. Hakkında giriş ve yaklaşma yasağı verildi.

Şiddet mağdurlarına yardım

Yürütme, “Viyana polisi, her şiddet mağduru için irtibat noktasıdır ve hiçbir şekilde şiddete müsamaha göstermez” dedi.

Polis acil numarası 133‘e şiddet algılayan veya şiddetten etkilenen kişiler ulaşabilir.

24 saat açık kadın acil yardım hattı (01/71719) ve Viyana Kadın Sığınma Evleri Derneği’nin kadın sığınma evi acil yardım hattı (05 77 22) da günün her saati hizmet vermektedir.

Viyana Eyalet Kriminal Polis Ofisi, suç önleme, ayrıca 0800/216346 numaralı telefon hattı üzerinden tavsiyelerde bulunur. | © DerVirgül

Yayınlama: 08.12.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.