Ludwig’den Viyanalılara Mektup | ‘’Düzenli Test, Normale Dönüşü Hızlandırır’’

Viyana Eyalet Hükümeti (Stadt Wien), Viyanalılara Belediye Başkanı Michael Ludwig ve Viyana Ticaret Odası (WKW) Başkanı Walter Ruck imzalı bir mektup gönderdi.

Ludwig’den Viyanalılara Mektup | ‘’Düzenli Test, Normale Dönüşü Hızlandırır’’
Bu günlerde Viyanalılar posta kutularından, Stadt Wien tarafından gönderilen birer mektup aldı. 
 
Mektubun altında belediye Başkanı Michael Ludwig (SPÖ) ve Viyana Ticaret Odası (WKW) Başkanı Walter Ruck imzası bulunmakta. 
 
Mektupta, ‘’Korona virüsü bir yıldan fazla bir süredir hayatımızı belirledi ve sabrımızı zorlu bir teste tabi tutuyor. 
 
Virüsün yayılmasına karşı son birkaç ayda Viyana’da çok kapsamlı testler oluşturduk. 
 
Viyana Ticaret Odası ile birlikte, ‘’Herkese Gargara Testi!’’ Sloganı altında önemli bir bileşenle genişletmek istiyoruz: Evde de kullanılabilen ve resmi test kanıtı olarak kabul edilen ücretsiz PCR gargara testleri. 
 
Kendi kenedinizi test etmek! 
 
İster özel ortamınızda ister işte, günlük yaşamda size güvenlik sağlar.
 
Bu nedenle, tüm Viyanalılar artık PCR gargara testi ile olası bir korona hastalığı için düzenli olarak ücretsiz test edilme fırsatına sahipler.’’ İfadeleri yer almakta. 
 
Normal Yaşam Dönmek İçin Çok Test Vurgusu 
 
Stadt Wien tarafından kaleme alınan mektupta, sunulan test imkanlarını kullanılmasına işaret edilerek, salgının engellenmesindeki önemine vurgu yapılarak, ‘’ Viyana’da ne kadar çok insan düzenli olarak kendini test ederse, Korona virüsü o kadar iyi kontrol altına alınabilir ve günlük hayatımız normale dönebilir.’’ dendi. 
 
Ayrıca, ‘’Herkese Gargara Testi’’ proje kapsamında yapılan testlerin geçerliliği konusunda bilgi veren mektup, ileride muhtemelen girişlerde test sonuçları istenecek, gastronomi veya kültürel etkinlikler ve yine kısıtlamalardan önce giriş testleri istenen kuaför gibi alanlara girişlerde geçerli olacağı belirtilmekte. 
 
Eyalet yönetimi bu testlerin Viyanalılar tarafından olabildiğince yapılmasını talep ederek, kendinizi ve çevrenizdekileri koruyun mesajı vermekte. 
 
PCR-Gargara-Testi Nasıl Yapılıyor?
 
Birinci İşlem: Öncelikle ilk yapmanız gereken, www.allesgurgelt.at internet adresine girerek, ‘’Barkod’’ almanız gerekmektedir. 
 
Bu www.allesgurgelt.at web sayfasına girdiğinizde karşınıza, ‘’Zum Barcode für die ersten 4 Test-Sets’’ başlığında çıkan butona basmanız durumunda açılacak sayfada ‘’Bar kod’’ çıkacak ve Bar kodunu indirin (Barcode herunterladen) butonuna basmanız durumunda, kod cep telefonu ile girmişseniz telefonunuza, şayet bilgisayardan giriş yapmışsanız bilgisayarınızın fotoğraf kutusuna inecektir.
 
İkinci İşlem: Cep telefonunuza kayıt ettiğiniz ‘’Bar kod’’ ile birlikte, Viyana’da bulunan herhangi bir BIPA şubesinden, 4 adet olan ücretsiz test kitinizi alabilirsiniz.
 
Üçüncü İşlem: BIPA şubesinden aldığınız test kitlerinizi yanınızda hazır bulundurarak, www.lead-horizon.org/public/welcome internet adresine girerek, oradan verilen talimatları takip ederek testinizi gerçekleştirebilirsiniz. 
 
www.lead-horizon.org/public/welcome web sitesinde Türkçe dil seçeneği olduğundan, işlemlerinizi Türkçe de gerçekleştirebilirsiniz.
 
Test Sürecini Video Kaydı Yaparak Göndermek 
 
PCR-Gargara– negatif test sonucunun, test zorunluluğu olan yerlerde kullanılabilmesi için, (mesala kuaförler, bakım merkezleri ve Türkiye serhatlerinde) test yaptığınız anı video kaydı yaparak, internet üzerinden aynı sayfaya yüklemeniz gerekmektedir. 
 
Konuyla ilgili resmi makamın açıklaması şöyle: ‘’Lütfen test sonucunuzu ulusal raporlama sistemine kaydettirmek zorunda olduğumuzu unutmayın.
 
Tıbbi rapora ihtiyacınız varsa, testinizin performansı video kamera ile belgelenmelidir (zorunlu kimlik kanıtı). Aksi takdirde bu bölümü atlayabilirsiniz.’’
 
Buna göre, test yaptığınızı video kaydı ve açık kimlik bilgilerinizle teyit etmediğiniz durumda, alacağınız test sonucu, sadece sizin sağlık durumuzu öğrenmenize yarayacak ve test zorunluluğu olan kuaför, bakım merkezleri ve Türkiye serhatlerinde geçerli olmayacaktır. 
 
Dördüncü İşlem: PCR gargara test örneğini tüm REWE şirket grubuna ait şubelere teslim edebilirsiniz.
 
Bunlar Billa, Merkur, BIPA, Penny gibi market zincirleri ve benzinliklerde bulunan BP-Merkur Inside, Jet-Billa Stop&Shop, SHELL-Billa Unterwegs) merkezlere de teslim edebilirsiniz. 
 
Beşinci İşlem: Test örneğinizi sabah saat 9’dan önce teslim ettiğiniz taktirde sonucu 24 saat içerisinde E-Mail yoluyla alıyorsunuz.
 
PCR-Gargara-Testi Genel Bilgi 
 
Test örnekleri sertifikalı laboratuarlarda PCR-analizi ile değerlendirilecektir. Test seti uluslararası alanda geçerli patente sahip olup uygulanması kolaydır. 
 
Test kutusu yerel bir lojistik ortağı tarafından ücretsiz olarak sağlanacak.
 
Gargara testinin nasıl uygulanacağı bir video’da tarif edilecek ve test esnasında testin mobil uygulamasında test süreci bir bilgisayar veya cep telefonu ile çekilmesi gerekecek. 
 
Dijital kayıt sayesinde test edilen kişinin kimliği onaylanacak. 
 
Test seti sonra tekrar lojistik ortağına teslim edilecek. 
 
24 saat içersin de test sonucu sertifikalı olarak mail yoluyla iletilecek.|DerVirgül
 
© Bild: DerVirgül

Yayınlama: 14.04.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.