THY Cenazeyi Viyana’da Unuttu

Türk Hava Yolları bugün 16 yakını ile birlikte gönderilecek olan Ahmet D’nin cenazesini Viyana Havaalanı’nda unuttu.

THY Cenazeyi Viyana’da Unuttu

Viyana’da 47 yaşında kan kanseri sebebi ile cumartesi günü sabaha karşı vefat eden Ahmet D’nin cenazesi, işlemlerinin ardından bugün 16 yakını ile birlikte Türkiye’ye ulaşmak için yola çıkarken, cenaze Viyana’da kaldı. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan cenaze yakını Gürkan A, “Cumartesi sabaha karşı vefat eden kayınçom Ahmet D’nin işlemleri için, 15. Viyana Pelzgasse 9 numarada bulunan Union Islamischer Kultürzentren in Österreich (UIKZ) firması ile irtibata geçmeye çalıştık.  

Bütün uğraşlarımız sonucunda öğleden sonra kendilerine ulaştık. Bize pazar günü hastanenin cenaze işlemlerini yapmadığını belirterek ancak pazartesi günü cenazeyi alabiliriz dediler.  

Biz de salı günü cenazemizle cenaze namazını kıldık. Her şey çok güzeldi.

Bizimle iyi ilgilendiler.

Çarşamba günü (bugün) 16 tane cenaze yakını ile birlikte cenaze firması cenazenin THY’nin kargo bölümüne teslim edildiğini söyledi.

Bunun üzerine cenaze yakınları Türkiye’ye indiklerinde ambülans hazır beklerken, uçaktan bizim cenazemiz çıkmadı” diye konuştu. 

Yakınlarımız İstanbul’da Bekliyor 

Cenazemizi İzmit’e defnedecektik diyen cenaze yakını Gürkan A, “Yakınlarımız İstanbul’da bekliyor.

Biz cenazemizi İzmit’e defnedeceğiz. Buradaki THY ile irtibata geçtiğimizde ise bize en erken yarın öğlen uçağı ile cenazenin gönderilebileceğini söylediler” dedi.  

Başkonsolos: ‘’Takipçisi Olacağım’’ 

Cenazenin Viyana’da kaldığının bildirilmesi üzerine Viyana Başkonsolosu Asip Kaya’nın kendisini aradığını belirten cenaze yakını Gürkan A. “Başkonsolosumuz bu gece bir uçağın olduğunu fakat o uçağa yetiştirilmesi için elinden geleni yaptığını, ancak cenazemizin yarın öğlen uçağında mutlaka gidebileceğini söyledi.

Başkonsolos Kaya, ben de takipçisi olacağım” dedi.|virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 17.06.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.