Viyana Belediye Başkanına, İslamcı paralel toplulukları destekliyor eleştirisi

Bir televizyon programında, AB’nin dış sınırlarının kapatılmasını ve göçmenlerin engellenmesini savunan siyasetçiye, “Önlemlerinizi yıllar önce uygulamış olsaydınız, bu sınıfın yarısı bugün Viyana’daki liseye gitmiyor olacaktı. Buna ne dersiniz?” diye soran lise öğrencisine, siyasetçinin “O zaman Viyana yine Viyana olurdu” yanıtı tartışılmaya devam ediliyor…

Viyana Belediye Başkanına, İslamcı paralel toplulukları destekliyor eleştirisi

Avusturya Özgürlük Partisi [FPÖ] Aşağı Avusturya Eyalet Parlamento üyesi [NÖ] Gottfried Waldhäuslich katıldığı bir televizyon programında Avrupa Birliği dış sınırlarının kapatılması ve hiçbir şekilde göçmen akışına izin verilmemesini savundu. Patisinin ülke çapında “Avusturya Kalesi” adlı bir kampanya başlattığından söz eden aşırı sağcı siyasetçi, Avusturya sınırlarını kapatmaya ve daha fazla göçe izin vermemeye kararlı olduklarını ifade etti.

Puls 4’ün “Pro und Contra” programına çok sayıda lise öğrencisi katılarak ve siyasilere çeşitli sorular yönelttiler. Aşırı sağcı FPÖ siyasetçi Gottfried Waldhäuslich yaptığı göçmen karşıtı konuşması sonrasında bir lise öğrencisinin sorusu, ülkede ırkçılık tartışması başlattı.

Lise öğrencinin,” “Önlemlerinizi yıllar önce uygulamış olsaydınız, bu sınıfın yarısı bugün Viyana’daki liseye gitmiyor olacaktı. Buna ne dersiniz?” diye sorması üzerine, FPÖ’lü siyasetçi “O zaman Viyana yine Viyana olurdu” yanıtı verdi.

Ludwig’in sorumluluğu altındaki SPÖ, İslamcı paralel toplulukları destekledi

Özgürlük Partisi [FPÖ] Viyana Lideri Dominik Nepp, partisinin Aşağı Avusturya Eyalet Parlamento üyesi [NÖ] Gottfried Waldhäuslich’i savunarak, “SPÖ’nün Viyana’daki tamamen kontrolsüz kitlesel göç politikasını kışkırtıcı bir soruyla eleştirirseniz ve ardından soldaki herkesin nefesi kesilirse, içerik açısından kesinlikle haklı olduğunuzu bilirsiniz” dedi.

Gerçek şu ki, Nepp’e göre, Belediye Başkanları Häupl ve Ludwig’in sorumluluğu altındaki SPÖ, İslamcı paralel toplulukları destekledi, entegrasyon reddine müsamaha gösterdi, hatta suçlu sığınmacılara cömert sosyal yardımlar sağladı ve böylece şehri genel olarak daha az yaşanabilir hale getirdi.

Nepp, “Bu davet politikasının sonuçları, Favoriten ve diğer semtlerde Cadılar Bayramı ve Yılbaşı’nda gördüğümüz gibi göçmen isyanları, Suriye ve Afganistan’dan gelen yasadışı göçmenler tarafından kadınlara yönelik cinayet ve tecavüzler, neredeyse tek kelime Almanca konuşulmayan sorunlu okullardır -, ve sınıfta bıçak çeken öğrencilerdir. FPÖ, Viyana’da SPÖ’nün getirdiği koşullarla ilgili bu gerçeği ele almalı ve ele almaya devam edecek” diye konuştu.

Viyana FPÖ başkanı için, Viyana’da topluma değerli bir katkı yapan ve gerçek Viyanalı haline gelen bazı entegre göçmenlerin olduğu da açıktır. “Bunu kimse inkar etmiyor ama ne yazık ki bu çok küçük bir parça ve SPÖ’nün değil, yalnızca bu insanların meziyeti.”

Nepp, “FPÖ, sol ikiyüzlülerin kendisini susturmasına izin vermeyecek ve SPÖ’nün ölümcül kitlesel göç politikasına tüm tutarlılığıyla karşı koyacaktır” diye vurguladı. | © DerVirgül

Yayınlama: 04.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.