Viyana Büyükelçiliği’nden ilk yardım koordinasyonu

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrası, İçişleri Bakanı Soylu, dördüncü seviye uluslararası yardımı içeren bir alarmdır dedi. Viyana Büyükelçisi Ceyhun, Ülkemizin bize iletilen ihtiyaçları doğrultusunda yardımcı olmak için seferber olacağız açıklaması yaptı…

Viyana Büyükelçiliği’nden ilk yardım koordinasyonu

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem çevre ülkelerde de yıkıma neden olurken, Türkiye uluslararası yardım çağrısı yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Dördüncü seviye uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır. Bu açıdan şu andaki son durumumuz bu.” dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin, “Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde ERCC (Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi) üzerinden kentsel arama ve kurtarma alanında uluslararası yardım çağrısında bulunulmuştur.” bilgisi verildi.

AFAD’dan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş’taki 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrasında en büyüğü 6,6 olmak üzere 32 artçı sarsıntının meydana geldiği belirtildi.

Depremin Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedildiği aktarılan açıklamada, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında depremin “4. seviye” olarak ilan edildiği bildirildi.

AFAD merkezinde tüm afet gruplarının toplandığı bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde ERCC üzerinden kentsel arama ve kurtarma alanında uluslararası yardım çağrısında bulunulmuştur. Bölgede koordinasyona destek sağlamak üzere Kahramanmaraş’a Kayseri Valisi, Hatay’a Mersin Valisi, Gaziantep’e Mardin Valisi, Adıyaman’a Tunceli Valisi, Osmaniye’ye Bingöl Valisi ve Malatya’ya Sivas Valisi görevlendirilmiştir.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından bölgeye yönlendirilen ekipleri taşımak üzere 2 uçak görevlendirilmiştir. Tüm il AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirilmiş olup arama ve kurtarma başta olmak üzere tüm ekipler bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

https://twitter.com/OzanCeyhun/status/1622457197077610496

Viyana Büyükelçiliği’nden ilk yardım koordinasyonu

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrasında tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizin bize iletilen ihtiyaçları doğrultusunda yardımcı olmak için seferber olacağız. Ülkemizin bize ihtiyacı var. Birlik ve dayanışma içinde Türkiye’mizin ihtiyaçlarını sağlayacak yardımları organize edeceğiz.” Dedi. | DerVirgül

Yayınlama: 06.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.