Viyana Eyalet Yönetimi Şiddete Karşı Yeni Bir Koruma Paketi Sundu

Avusturya’da artan kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet ile mücadele kapsamında Viyana Eyalet yönetimi 10 Milyon Euro’luk bütçeden oluşan koruma paketi oluşturulduğunu duyurdu. Kente beşinci kadın sığınma evi ima ediliyor.

Viyana Eyalet Yönetimi Şiddete Karşı Yeni Bir Koruma Paketi Sundu

Belediye Başkanı Michael Ludwig’in (SPÖ) düzenlediği basın toplantısında, koruma paketinin bir dizi kadın cinayetinden sonra her zamankinden daha önemli olduğunu vurguladı. 

Ludwig, “Kadına yönelik şiddet hala büyük bir sorun” olduğunu dile getirerek, şiddet karşıtı ağın daha da sıkı bir şekilde çalışması gerektiğine dikkat çekti. 

Kadına yönelik şiddetin hala büyük bir sorun olduğunu açıkça ortaya koyan çok talihsiz vakalar hatırlatılarak, Viyana Eyalet yönetiminin kadına şiddete karşı fonların, önümüzdeki yıl yaklaşık 3 milyon Euro artırılarak, 10 Milyon Euro’ya çıkarılacaktır dendi. 

Bu artış ile şiddetten korunma derneklerinin finansmanı ikiye katlanacağı kaydedildi. 

Bununla beraber, danışmanlık hatlarının genişletilmesi, öncesine göre üç kat daha fazla yani toplam 150.000 Euro, fail ve önleme çalışmalarına, çocuk ve gençlik dairelerinin daha fazla desteklenmesi ve sosyal hizmet alanlarında daha fazla personel çalıştırma gibi birçok alan, artırılan fondan yararlanacağı belirtildi. 

Koruma Paketi kapsamında ayrıca, sivil cesarete odaklanan Viyana çapında bir bilgi ve farkındalık kampanyası planlanmaktadır.

Eşitlik konusu daha yoğun olarak ele alınmalıdır denilirken, belediye bünyesinde kadın-erkek arasındaki ücret farklılığı konusunda eşit ücret konusuna değinilmedi. 

Beşinci Kadın Sığınma Evi Viyana’da İnşa Ediliyor

Belediye Başkanı Michael Ludwig’in (SPÖ), beşinci kadın sığınma evi inşası konusunda yaptığı konuşmada, Viyana’nın İstanbul Sözleşmesi’ne aşırı derecede uyan tek federal eyalet olduğu ileri sürerek, uygun koruyucu önlemlerin ortaya konduğunu vurguladı.|DerVirgül

Yayınlama: 01.06.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.