Viyana | Yüzlerce Sosyal Kuruma Yardım Eden „TafelHaus“ Yeni Merkezini Açtı

Wiener Tafel’in yeni lokasyonu cuma sabahı Viyana-Liesing’deki Laxenburgerstrasse’de açıldı. 950 metrekarelik alan, Viyana’da gıda israfını önlemek için merkezi bir rol oynayacak. Kurum her yıl 19.000 kişiye yiyecek temin ediyor.

Viyana | Yüzlerce Sosyal Kuruma Yardım Eden „TafelHaus“ Yeni Merkezini Açtı

Cuma günü resmi açılışı yapılan „TafelHaus“ yardım kuruluşunun açılış törenine, Çevre Bakanı Leonore Gewessler (Yeşiller) ve Viyana Belediye Başkanı (Vali) Michael Ludwig (SPÖ) de katıldı.  

Ayrıca, Wiener Tafel’in genel müdürü Alexandra Gruber, Wiener Tafel Başkanı Herbert Herdlicka, Viyana çevre koruma Dairesi Başkanı Karin Büchl-Krammerstätter, 21. Viyana Belediye Üyesi ve Viyana Eyalet Parlamento adayı Aslıhan Bozatemur (SPÖ) açılışta hazır bulundu.  

Wiener Tafel, 20 yılı aşkın bir süredir yiyecekleri çöplerden kurtarıyor ve Viyana bölgesinde yaklaşık 100 sosyal kuruma tedarik sağlıyor. 

Bunlar, örneğin evsizlere bakan tesisler, kadın sığınma evleri ve mülteci yurtlarını içeriyor.  

Laxenburgerstrasse’deki yeni lokasyon,  Viyana Tafel ve Avusturya genelinde faaliyet gösteren Tafel kurumlarına yeterli alan sunması düşünülüyor.  

Wiener Tafel’in genel müdürü Alexandra Gruber yaptığı açıklamda, açılan yeni merkezin, depolama kapasitelerini genişletmek ve daha fazla gıda tasarrufu yapmak için atılan önemli bir adım olduğunu söyledi. 

Gruber, ‘’Gelecekte, hem lojistik alanında çalışanlar, yani gönüllüler hem de kaynak yaratmada aktif olanlar için eskisinden çok daha fazla alana sahip olacağız.

Ve çok daha fazla depolama alanımız var ve bu, daha fazla gıda tasarrufu yapmamız ve yoksulluktan etkilenen çok daha fazla insana bakmamız için ihtiyacımız olan şeydi. ” dedi.  

Günde bir tondan fazla yemek 

Yeni yerinden önce bile Wiener Tafel, her gün meyve ve sebze gibi bir tondan fazla yiyeceği atılmaktan kurtardığı belirtilerek, şimdi daha da büyük bir miktar umdukları kaydedildi.  

“Daha fazla soğuk ve kuru depolama alanıyla, yalnızca toptan satış pazarında, bu hacmi iki katına çıkarabilmesi umuluyor.  

Gruber, ‘’Ve gelecekte, üreticilerden, geçmişte depolama alanımız olmadığı için sık sık reddetmek zorunda kaldığımız daha fazla mal kabul edebileceğiz.” Dedi.  

“Gıda tedariği her zamankinden daha önemli” 

Gıda bankası şu anda Viyana’da ihtiyaç sahibi yaklaşık 19.000 kişiye bakıyor.  

Ancak Wiener Tafel’e göre yoksulluktan etkilenen ve gıdaya ihtiyacı olan daha fazla insan var.  

Wiener Tafel yardım kuruluşu, şu anda genç gönüllülere ihtiyaçları olduğunu belirterek, kamuoyunu bu yönde duyarlı olmaya dikkat çekmek istedikleri kaydedildi.  

Merkezin, toptan satış pazarı (hal – Großmarkt) alanında olması, yardım kurumunu daha avantajlı hale getirdiği vurgulandı.  

Korona kısıtlamaları sürecinde restoran ve kafelerin kapatılması üzerine, Viyana’daki bir çok McDonald’s şubesi, depolarındaki gıdaları Wiener Tafel’e bağışlamıştı. |virgül  

© Bild: virgül 

Yayınlama: 21.08.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.