Viyana’da sahte evlilikler| MA 35 bunu yıllarca görmezden geldi

Viyana Göç ve Göçmen Dairesi’nin [MA 35], oturum izni alabilmek için sahte evlilikleri yıllarca işleme almadığı ancak raporda etmediği iddia edildi.

Viyana’da sahte evlilikler| MA 35 bunu yıllarca görmezden geldi

Avusturya’da öteden beri oturum izni alabilmek için “anlaşmalı” sahte evlilikler yapıldığı biliniyor. Yetkili makamlar sahte evliliği ispat etmesi durumunda, evlenerek oturum izni alan taraf yurtdışı ediliyor. Avusturya’da oturum izni olan veya Avusturya vatandaşlığı olan taraf ise para cezasına mahkum ediliyor.

Viyana Eyaleti Göç ve Göçmen Dairesi MA 35 hakkında, sahte evlilikleri tespit ettiği ancak bunu uzun zaman sonra federal ilgili kurumlara bildirdiği iddia ediliyor.

Sahte bir evlilikten şüphelenilmesi durumunda, MA 35’in sorumlu vaka çalışanı durumu derhal yöneticiye bildirmelidir. Ancak bu raporların yaklaşık 1,5 yıl geciktiği ileri sürüldü.

Ombudsman Kurulu tarafından belirtilen örneklerde 2 yıla varan gecikmeler görülmektedir.

Diğer iki vakada, sahte evlilikler onaylanmış, ancak ilgili kişiler ancak 9 ay ve 1,5 yıl sonra sorgulanmak üzere çağrılmıştır.

Çift aynı dili bile konuşmuyor

Bir çiftin durumunda, göç ve göçmen dairesi yetkilileri sahte bir evlilikten bile şüphelenmişlerdir. Bu vakada, eşlerin birbirlerini tanımadıkları bariz bir şekilde anlaşılması ve aynı dili konuşmaması, yetkilileri şüphelendirmemiştir dendi.

Ancak dosya ancak 1,5 yıl sonra incelenmek üzere polise ulaştı.

Muhalefet partileri, SPÖ’nün yönetti Viyana eyalet hükümetini eleştirerek, MA 35’teki mevcut koşullar Viyana gibi kozmopolit bir şehre hiç yakışmıyor” dedi. |DerVirgül

Yayınlama: 06.12.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.