Viyana’daki İsrail Karşıtı Gösteride Siyonist Rejim Vurgusu

Avusturya’nın Başkenti Viyana’da yüzlerce kişi, İsrail’in Filistin’e saldırılarını protesto etti. Sosyal medyada çıkan ilanlarda iki ayrı yürüyüşün olacağı söylenirken, polisin diğer yürüyüşe izin vermediği öğrenildi.

Viyana’daki İsrail Karşıtı Gösteride Siyonist Rejim Vurgusu

Cuma günü öğlenden sonra, Viyana Devlet Opera binası önünde bir araya gelen göstericiler, burada yaklaşık bir saat yapılan konuşmalar eşliğinde mitin yaptı. 

Ancak göstericiler arasında bir fikir ayrılığı olduğu bariz görülürken, bu ayrılık tekbir getirilmesiyle kendisini daha net göstermiş oldu. 

© Bild: DerVirgül 

DerVirgül’ün olay yerinden yaptığı canlı yayında da bildirdiği gibi, göstericilerin yürüyüşe geçmeleri esnasında, belirli bir grubun yürüyüşe katılmadığı görüldü. 

Parlamento, Belediye Sarayı ve Viyana Üniversitesi önünden geçerek, Sigmund-Freud Park’a gelen göstericiler burada müzik eşliğinde miting düzenledi.

 

© Bild: DerVirgül 

Diğer Filistin’e destek yürüyüşlerinden farklı sloganların atıldığı gösteride, İsrail’in Siyonist anlayışı üzerinden emperyalist işgalci yanı ön plana çıkartıldı. 

DerVirgül’e konuşan yürüyüş sorumluları, yapılan yürüyüşün Yahudilere karşı olmadığını, Filistin’i bombalayanın, İsrail’in Siyonist anlayışının olduğunu ifade etti. 

© Bild: DerVirgül 

Filistin Dayanışması Avusturya, Anti-Emperyalist Koordinasyon (AIK), Dar-al-Janub Derneği ve Avusturya Arap Kültür Merkezi tarafından düzenlenen etkinliğin sloganı, “tarafsızlık ve toplanma özgürlüğü” için ayağa kalkmaktı.

Katılımcılar, Avusturya’nın Ortadoğu politikasında “en azından dengeli olmasını” talep ettiler.

Avusturya sol grupların içinde yer aldığı yürüyüş komitesi, Yahudi düşmanlığı ile İsrail’in işgalci anlayışına karşı çıkmanın aynı şey olmadığını, bir Avusturyalı Yahudilerin İsrail’in Filistin’e yapmış olduğu saldırıları kınadığını ve protesto ettikleri belirtildi. 

 

 

Filistin kurtuluş mücadelesinin, İsrail ve onun müttefiklerinin yayılmacı ve sömürücü sistemlerine karşı çıkmakla mümkün olacağının vurgulandığı gösteride, hiçbir dini sloganında atılmadığı dikkat çekti. 

© Bild: DerVirgül 

Filistin halkının tüm renklerini taşıyan yürüyüşte, Müslüman ve Hristiyanlar bir arada yürüyerek İsrail’i protesto etti. 

Sigmund-Freud Park’ta müzik eşliğinde halay çeken gençler, sloganlar eşliğinde kurtuluş marşları söyledi. 

© Bild: DerVirgül 

Öte yandan, dün yapılan İsrail ile dayanışma mitingine Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Genel Başkanı Rendi-Wagner katılmış ve mitingde bir konuşma yapmıştı. 

Bugünkü yürüyüşe ise, SPÖ eski federal milletvekili Muna Duzdar’ın katıldığı görüldü.|DerVirgül

© Bild: DerVirgül 

Yayınlama: 21.05.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.