Otelin bodrum katında iki kişinin cansız bedeni bulundu

Avusturya’da bir otelin bodrum katında iki kişinin cansız bedeni bulundu. Kalorifer dairesinde bir zehirlenme sanılan olay, iki kişinin cesedinin kalorifer dairesinde bulunmadığı açıklamasıyla soruşturma yön değiştirdi.

Otelin bodrum katında iki kişinin cansız bedeni bulundu

Avusturya’nın en batısındaki Vorarlberg eyaletinde, Lech nehri kıyısında, Bludenz bölgesinde bir dağ köyü ve seçkin bir kayak merkezi olan Lech am Arlberg’de cuma akşamı bir otelin bodrumunda karbon monoksit zehirlenmesinden iki kişi öldü.

Lech itfaiyesi, cuma akşamı saat 19.00 sıralarında aynı isimli otele ait olan Landhaus Plattenhof’a çağrıldı. Orada, 52 ve 23 yaşlarındaki iki adam pelet mahzeninde bulundu. Polise göre, ilk yardım girişimleri başarısız oldu.

Ancak adamlar, pelet ısıtma sisteminin yakınında değil, pelet depolama odasında bulundu. Şimdi kazanın kesin nedeni araştırılıyor.

Cesetlerin bulunduğu bodrum katında ısıtma sistemi yok, burada sadece peletler depolanıyor. Olay yerinde soruşturmayı yürüten bir kadın polisin verdiği bilgiye göre, ölümcül gazların büyük olasılıkla kalorifer sobasına otomatik sistemle pelet aktarımı sırasında ortaya çıkmış olması muhtemel. Ancak soruşturmalar henüz tamamlanmış değil.

Olaydan sonra bina hemen boşaltıldı – solunum cihazı takan itfaiyeciler tarafından her oda arandı. Otel çalışanları ve misafirleri olan 34 kişi daha binadan çıkarıldı. Üçü itfaiye ve üçü ilk müdahale ekibi olmak üzere altı kişi, karbon monoksit zehirlenmesiyle Bludenz devlet hastanesine kaldırıldı.

Karbon monoksit – sinsi bir gaz

Karbon monoksit (CO) tamamen renksiz ve kokusuz olduğu için sinsi bir gazdır, ancak yüksek konsantrasyonlarda hızla öldürücü olabilir.

Muhtemel kaynakların bant genişliği gaz kazanlarından nargilelere kadar değişmektedir, ancak elektrik kesintisi önlemlerinin bir parçası olarak giderek daha fazla tavsiye edilen acil durum jeneratörleri de CO üretebilir. Uzmanlar bu cihazların iç mekanlarda çalıştırılmamasını veya sabit bir egzoz kanalına dikkat edilmesini ve uyarı cihazlarının kullanılmasını önermektedir. | © DerVirgül

Yayınlama: 25.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.