Türkiye Kökenli Avusturya Vatandaşına, PKK Üyeliğinden 6 Yıl 3 Ay Hapis

Türkiye Kökenli Avusturya vatandaşı göçmen, babasının rahatsızlığından dolayı gittiği Kayseri’de gözaltına alındı. Avusturya’da gösterilere katıldığı gerekçesiyle, terör örgütü üyeliğinden hapis cezası verildi.

Türkiye Kökenli Avusturya Vatandaşına, PKK Üyeliğinden 6 Yıl 3 Ay Hapis

Avusturya’nın Vorarlberg eyaletinde yaşayan 50 yaşındaki bir Türkiye kökenli Avusturya vatandaşı, PKK üyesi olduğu gerekçesiyle Türkiye’de mahkeme kararıyla mahkum edildi.

Babasının kalp ameliyatı olmasından dolayı, dört çocuk babası ilkbaharda uçakla Türkiye’ye gitti ve Kayseri’de gözaltına alındı.

Türkiye kökenli Avusturya vatandaşı, Avusturya’da Kürk derneklerinin çeşitli gösterilerine katıldığı ve katıldığı gösterilerden dolayı gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltında geçirdiği bir gecenin ardından serbest bırakılan şüpheliye, yurt dışı yasağı kondu ve haftalık olarak yetkililere rapor verme zorunluluğu getirildi.

Vorarlberger Nachrichten’e göre, 12 Eylül’de, şüpheli PKK üyesi olmak suçundan, altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırıldı. Adam temyiz etti ve Avusturya Dışişleri Bakanlığı’nın desteğini istedi.

Ülke dışına çıkma yasağından bu yana durum hakkında, Avusturya Dışişleri Bakanlığı’na bilgi verildiği, son zamanlarda ilgili kişiyle daha yakın temas halinde olunduğu belirtildi.

Bununla birlikte, veri koruma yasası nedeniyle, APA’nın talebi üzerine sözcü Peter Guschelbauer’a göre durum ve diğer koşullar hakkında daha fazla bilgi sağlanamıyor. Avusturyalı şimdi konsolosluk yardımı alıyor dendi.  

Öte yandan Hükümlünün, Avusturya basınına konuşan kardeşi, kardeşinin hiçbir şey yapmadığını ve katıldığı gösterilerin Avusturya’da yasal olduğunu savundu./virgül

© Bild: virgül

Yayınlama: 22.09.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.