Türkiye Göçmenlerine, ‘’Lastik Leğenler ile Avusturya’nın Kayak Kültürünü Mahvettiler’’ Suçlaması

Avusturya’nın Semmering kayak merkezinde yaşanan yoğunluğun günah keçisi, Türkiye göçmeleri gösterildi. Cep telefonu hareket verilerine dayandırılan haberde, Viyana-Favoriten’den bölgeye çok sayıda ziyaretçi gitmesi, Türkçe haber yapan bir gazetede, Türkiye göçmenlerinin leğenle kayak yapmak ve Avusturya’nın kayak kültürünü mahvetmekle suçlayan haber yer aldı.

Türkiye Göçmenlerine, ‘’Lastik Leğenler ile Avusturya’nın Kayak Kültürünü Mahvettiler’’ Suçlaması

Başkent Viyana’ya yaklaşık yüz kilometre mesafede olan Semmering kayak merkezi, Noel tatili süresi boyunca Avusturya’nın gündemine oturmuş, kayak merkezinde korona önlemlerinin uygulanamadığından şikayetçi olunmuştu. 

Merkez Sağ ÖVP tarafından yönetilen Semmering Belediyesi, yoğunluk nedeniyle sık sık açıklama yapmış ve kayak merkezinin belirli bölümlerinin kapatıldığını, kısacası yoğun olarak ziyaret edilmek istemediklerini duyurmuştu. 

Kurier Gazetesi’nin verdiği habere göre, Cep telefonu hareket verilerinde, geçen Pazar günü 4.700’den fazla ziyaretçi bölgede görülüyor – ancak bunların sadece 1.000’den biraz fazlası Hirschenkogel kayak alanında ödeme yapan ziyaretçi olduğu belirtiliyor.

Habere göre, 3700 kişi kayak merkezinin yan taraflarında bulunmakta.

Ayrıca gazete, Semmering belediyesine dayandırdığı bilgilere göre, tespit edilen cep telefonlarının büyük bir çoğunluğu Viyana’ya, Viyana içerisinde dağıtıldığında ise en büyük payı Viyana’nın en büyük ilçesi 10. Bölge yani Favoriten ilçesinden olduğuna yer veriyor. 

Öte yandan, Viyana merkezli Yeni Vatan gazetesi ise, haberi manşetten bir gün sonra, ‘’ Şikayet var: „Lastik leğenler ile Avusturya’nın kayak kültürünü mahvettiler, park sorunu çıkardılar“ başlığıyla verdi. 

Yeni Vatan gazetesine göre, ‘’Avusturya dünyada kayak milleti olunca ve Türkiye göçmenleri Korona sıkıntısı içinde kayak yapalım deyince olanlar oldu. Avusturya’nın ünlü kayak bölgesine leğenler ile gelen binlerce göçmen, arabaları ve disiplinsizlikleriyle yaşamı felç etti!’’ 

Haberin başlığında Türkiye göçmenlerinin leğenler ile kayak yaptığını yazan gazete, devamında, ‘’ Bunların çoğunluğunun Türkiye göçmeni ve Arap olduğu ‘sanılan’ insanlar olması ve kayak kaymaktan çok leğen kültürü hareket etmeleri sorun yarattı.’’ Bilgisini verdi. 

Manşetten verdiği haberin başlığında Türkiye göçmenleri suçlanırken, haberin içeriliğinde ‘’Türkiye göçmeni ve Arap olduğu sanılan’’ denmekte. 

Semmering Belediyesi ve Kurier Gazetesi göçmenlerin yoğun olduğuna dair fotoğraf yayınlamazken, Yeni Vatan Gazetesi, iddia edilen Türkiye ve Arap göçmenlerinin leğenle kayak yaptığına dair fotoğraf yayınlamadığı görüldü. |virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 07.01.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.