Avusturya’da devlet çalışanlarına TikTok yasağı mı geliyor?

TikTok, dünya çapında giderek daha fazla devlet kurumu tarafından çalışanların cep telefonlarından yasaklanıyor. Avusturya şimdi böyle bir yasağı inceliyor.

Avusturya’da devlet çalışanlarına TikTok yasağı mı geliyor?

Dünya çapında giderek daha fazla yetkili TikTok’u çalışanlarının cep telefonlarından yasaklıyor: Güvenlik endişeleri nedeniyle, tüm ABD federal kurumlarının çalışanlarının artık kısa video uygulamasını şirket cep telefonlarından da silmeleri gerekiyor.

İçişleri Bakanlığı, devlet çalışanlarına yönelik TikTok yasağını inceliyor

Avusturya da şimdi bu tür adımları düşünüyor. İçişleri Bakanlığı’ndaki BT uzmanları şu anda video uygulamasından kaynaklanan tehlikeyi inceliyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Kanada, ABD federal yetkilileri ve AB Komisyonu, çalışanlarına güvenlik endişeleri nedeniyle sosyal medya uygulaması TikTok’u iş cihazlarından silmeleri talimatını verdi.

Brüksel makamlarından bir sözcünün geçen Perşembe günü onayladığı gibi, Çinli bir şirkete ait video uygulamasının da 15 Mart’a kadar AB Komisyonu uygulamalarının kullanıldığı özel cihazlardan kaldırılması gerekiyor.

Çinli ByteDance grubuna ait olan uygulama, uzun süredir güvenlik yetkililerinin başına bela oldu.

Pekin hükümetinin yabancı kullanıcıların verileri üzerinde kontrol sahibi olacağından korkuyorlar. Etki yaratmak için yazılımın öneri algoritmalarını da manipüle edebilirler. TikTok ve Çin hükümeti iddiaları her zaman yalanladı.

İkincisi, ABD yasağını yabancı şirketleri bastırmak için devlet gücünün kötüye kullanılması olarak nitelendirdi. ABD, ulusal güvenlik kavramını aşırı genişletti. Dünya çapında bir milyar kullanıcısı olan Tiktok, özellikle genç nesil arasında popüler. | © DerVirgül

Yayınlama: 28.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.