Avusturya Cumhurbaşkanı ve Başbakanından Erdoğan’a tebrik mesajı

Alexander Van der Bellen ve Karl Nehammer yayınladıkları mesajla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti.

Avusturya Cumhurbaşkanı ve Başbakanından Erdoğan’a tebrik mesajı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu yapıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimi kazandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci tura kalan seçimlerde oyların yüzde 52’sini alarak yeniden seçildi. Dünya liderlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik mesajları gelmeye başladı.

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen yayınladığı mesajda, “Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yüksek düzeydeki uluslararası ilgi, Avrupa komşuluğu ve bölgesel istikrar için, Türkiye’nin Avrupa Birliği için önemli rolünü ve önemini ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ediyor, ikili ilişkilerimizin ve iki ülke arasındaki çok taraflı işbirliğinin olumlu yönde gelişmesine özel önem vermeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan’a tebrikler

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer [ÖVP] ise yayınladığı tebrik mesajında, “Türkiye Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmesinden dolayı kutluyorum. Birlikte çalışmaya devam etmeyi ve Türkiye ile Avusturya arasındaki ilişkileri geliştirmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.|©DerVirgül

Yayınlama: 29.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.