Avrupa İlaç Ajansı beş yaşından büyük çocuklara aşı izni verdi

Avrupa İlaç Ajansı [EMA], bu yaş grubu için ilk kez bir korona aşısı için yeşil ışık yakıyor. Avusturya’da, şimdiye kadar 5 ila 11 yaşında olan çocuklara kısmen zaten aşı yapıyordu.

Avrupa İlaç Ajansı beş yaşından büyük çocuklara aşı izni verdi

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) Perşembe öğleden sonra, üretici Biontech / Pfizer’den beş yaşından büyük çocuklar için korona aşısının beklendiği gibi onayına yeşil ışık yaktı. Şimdi sadece Avrupa Komisyonu’nun onay vermesi gerekiyor, ancak bu bir formalite olarak kabul ediliyor. 

Bugüne kadar, AB’de on iki yaşın altındaki çocuklar için onaylanmış bir Korona aşısı bulunmamaktadır. EMA’nın onayıyla birlikte, muhtemelen Avusturya Ulusal Aşı Komitesi’nin (NIG) buna uygun bir tavsiyesinin olması bekleniyor. 

EMA’nın yetkili uzmanları, beş ila on bir yaş arasındaki çocuklarda aşının riskleri ve etkinliği hakkındaki verileri iki aydan fazla bir süredir gözden geçirdiler.

Avusturya Sağlık Bakanlığı, Corona’ya karşı ilk çocuk aşısının, Avusturya’da da dahil olmak üzere 2021 yılı sonuna doğru AB genelinde satışa sunulacağını öngörüyor.

İsrail’de ve ayrıca ABD’de, beş yaşından itibaren çocuklara Biontech / Pfizer aşısı ile aşı yapılabilir. Avusturya’da şimdiye kadar sadece on iki yaşından küçük çocuklar için endikasyon dışı aşılar yapıldı. Buna göre, yetişkinler için olan dozun üçte biri çocuklara uygulandı. 

15 Kasım’dan itibaren Austria Center Vienna aşı merkezinde çocuklara aşı yapılmakta, yaklaşık yüz bin ilk randevular hızla alındı. 

Aşağı Avusturya da Perşembe gününden itibaren beş ila on bir yaşındakiler için ilk aşılar yapılmaya başlanıldı. Yukarı Avusturya’da, beş ila on bir yaş arasındaki çocuklar bir haftadan kısa bir süre boyunca aşılanmakta. Bu arada, Yukarı Avusturya’da yaklaşık 1.600 çocuk aşılandı. Tirol’de geçen haftadan bu yana beş ila on bir yaş arasındaki çocuklara aşı olma olasılığı sunuluyor. Steiermark’ta çocukların koronadan korunma aşısı için kaydı, Steiermark eyaletinin kayıt aracı aracılığıyla kayıt yaptırmak salı gününden beri mümkün. Vorarlberg’de hafta ortasına kadar yaklaşık 260 çocuğun aşılandığı ve Salzburg’da çocukların aşılanmaya başlanıldığı bildirildi.| © DerVirgül 

Yayınlama: 25.11.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.