Avusturya’da Öğrenci Polisler Korona Kuralları Denetimi Yapacak

Pazartesi gününden itibaren uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı kapsamında önlemlere uyulması konusunda yapılacak olan kontrollere öğrenci polislerde destek amaçlı katılacak.

Avusturya’da Öğrenci Polisler Korona Kuralları Denetimi Yapacak

Avusturya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 22 Kasım Pazartesi gününden itibaren aşı olanlar da dahil olmak üzere herkes için Avusturya çapında sokağa çıkma yasağının denetimlerinde 1000 öğrenci polis görev alacağı belirtildi. 

İçişleri Bakanlığı, “Kontrollerin çok yoğun bir şekilde yapılamaya devam ediyor” dedi.

Pazartesi’den düne, Perşembe gününe kadar, Avusturya genelinde yaklaşık 115.000 kontrol gerçekleştirildi ve yaklaşık 700 kişiye işlem yapıldığı bilgisi verildi. 

Öte yandan denetimlerin trafik kontrolleriyle birleştirildiğini ve ehliyet-ruhsat denetimlerinin yanı sıra Korona kurallarının ihlali de kontrol edilecek. 

Buna ek olarak, her bölge için en az iki tane olacak olan sağlık yetkilileri ile birlikte yedek birimler ve uzman devriyeler tarafından odak eylemler gerçekleştirilmeye devam edilecek. 

İçişleri Bakanı Karl Nehammer (ÖVP), “Pandeminin yayılmasını kontrol altına almak için karantina kontrolleri gerekli” dedi. Halkın, zor hizmetlerinde polise destek olma sorumluluğuna çağrıda bulunuyorum” dedi.

Halkı “yürürlükteki önlemleri ciddiye almaya ve bunlara uymaya” çağırdı.

Nehammer, Polis, nüfusun ve sağlık yetkililerinin ortağıdır: “Bu nedenle, bu kontrolleri bir orantı ve sağduyu duygusuyla, ancak gerekirse gerekli titizlikle uygulayacağız,” dedi.| © DerVirgül

Yayınlama: 19.11.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.