Viyana’da ilk | “Evde hazırlanmış malzemeyi pideciye götürüp pide olarak geri almak”

Cumartesi günü 10. Viyana Bölgesinde “Etli Ekmek ve Pide Salonu” adında bir pideci açıldı. Ancak bu öyle sıradan bir pide salonu değil… Burada isterseniz sipariş verip, istediğiniz etli ekmek veya pideyi yiyebilir veya evde hazırlanmış malzemeyi getirip, pide olarak geri alabilirsiniz…

Viyana’da ilk | “Evde hazırlanmış malzemeyi pideciye götürüp pide olarak geri almak”

Hafta sonu Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Başkonsolos Cafer Mert Özmert ve seçkin davetlilerin katıldığı bir pidecinin açılışı gerçekleşti.

 

Viyana – Favoriten, yani 10. Viyana Bölgesi Laaer – Berg – Straße 8 numaralı adreste açılan, “Etli Ekmek ve Pide Salonu” pide ve etli ekmek sunumuna yeni bir boyut getirecek gibi. 

Zira burada çok çeşitli pide ve etli ekmek seçeneklerinin yanı sıra, evinizde hazırldığınız iç-i buraya getirerek fırına veriyor ve pide veya etli ekmek olarak evinize götürüyorsunuz. 

Türkiye usulü bir yöntem geliştiren işletmeciler, resmi açılıştan iki hafta önce hizmete başlamış ve bu uygulama nedeniyle, müşterilerin pide ve etli ekmeklerini yetiştiremeyecek kadar bir yoğunluk yaşadıklarını ifade ettiler. 

Açılışa gelen davetlilerle yaptığımız görüşmelerde ise, “Pide içini evde hazırlayıp hem ekonomik hem de tadına doyulmaz lezzetli pideler yaptırabiliriz” yanıtını aldık. 

Ustanın lezzet sırrı

Her ne kadar evde hazırladığını pide içi cazip gelse de ustanın pidelerinin lezzeti denemeye değer. 

Ustanın marifetine olan özgüveni ilk önceleri bizi çok etkilememiş olsa da yediğimiz pidelerin lezzeti ustayı haklı çıkartmış ve hakkını vermemizi sağlamıştır. 

Şayet, Laaer – Berg – Straße 8  1100 Viyana adresindeki “Etli Ekmek ve Pide Salonu”na yolunuz düşerse, anlatmak istediğimiz lezzete erişeceksiniz… | © DerVirgül

Haber reklam içermektedir…

Yayınlama: 26.11.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.