Merkel | “Avusturya her zaman bir adım öndeydi’’

Avusturya’nın salgın kapsamında uyguladığı kısıtlamaları gevşetmesi konusunda yorum yapan, Almanya Başbakanı Angela Merkel, ‘’ “Avusturya her zaman bir adım öndeydi’’ ifadelerini kullandı.

Merkel | “Avusturya her zaman bir adım öndeydi’’

Avusturya Hükümeti’nin, yeni tip koronavirüsün yayılmasını önlemek için aldığı sıkı önlemleri kademeli olarak gevşeteceğini ve 14 Nisan’dan itibaren inşaat ve bahçe malzemeleri gibi ürünler satan bazı küçük dükkânların açılacağını, 1 Mayıs itibariyle de tüm dükkân ve alışveriş mağazalarının, kuaförlerin yeniden hizmet vermeye başlayacağı açıklamasına, Almanya Başbakanı Angela Merkel’de yorum yaptı.  

“Avusturya her zaman bir adım öndeydi’’ diyen Merkel, ancak kendi sayılarımızı varsaymalıyız, ”Her durumda, sağlığın korunması ön planda olmalıdır’’ dedi.  

Alman hükümeti şu anda sakağa çıkış kısıtlamalarının nasıl gevşetebileceğini “yoğun bir şekilde” düşünüyor. Ancak şu anda, herhangi bir tarih verilemiyor.  

Almanya’daki mevcut kısıtlamalar en azından 19 Nisan’a kadar devam edecek.  

Merkel, Cuma günü katı önlemleri gevşetmenin çok erken olduğunu söylemişti. 

Almanya, Avusturya ile benzer kısıtlamalara sahip  

Almanya’da şu anda vatandaşlar için kapsamlı temas engelleri mevcut ve restoranlar, tiyatrolar, sinemalar, oyun alanları ve birçok mağaza da kapalı.| virgül 

© Bld: virgül

Yayınlama: 07.04.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.