Polis, elinde bıçak olan kişiyi öldürdü

Almanya’nın Mannheim kentinde elinde bıçak bulunan Türkiye kökenli Almaya vatandaşı, polisin ateş etmesi sonucu hayatını kaybetti. Ancak polisin etkisiz hale getirmek için bacaklarına ateş edebilirdi, iddiası tartışma konusu oldu.

Polis, elinde bıçak olan kişiyi öldürdü

Mannheim Savcılığı ve Emniyet Müdürlüğünden yapılan ortak açıklamada, bir kişinin, polisi arayarak suç işlediğini söylediği ve olay yerine giden polisin binaya vardığında elinde bıçak olan bir kişiyle karşılaştığı belirtildi.

Açıklamada, bu kişinin, elindeki bıçakla polisi tehdit ettiği ve polisin de silah kullandığı belirtildi.

49 yaşındaki kişinin polisin ateş etmesi sonucu yaralandığı aktarılan açıklamada, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

Sosyal medyada paylaşılan videolar, polisin hedef aldığı noktaların eleştirilmesine neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları, saldırganın ayağından vurularak etkisiz hale getirilebileceğini savunurken, polis hareket halinde ve elinde bıçak olan saldırganın durdurulmasına dair her türlü çabanın gösterildiğini ve memurların olay anındaki öngörüleri ve tehlike algılarının nasıl olduğu araştırma konusu olduğunu belirtti.

Almanya içişleri Bakanlığı’na göre polis memurlarının servis silahlarını yalnızca “son oran” olarak, yani son çare olarak kullanmalarına izin veriliyor. İlgili yetkili, duruma göre “doğrudan baskı” uygulanıp uygulanmayacağına karar verir. Bunu yaparken orantılılık ilkesini dikkate almalıdır. Şimdi LKA’nın, öldürülen bıçaklı adam vakasında polis memurlarının bu kurallara göre hareket edip etmediğini araştırması gerekiyor bilgini verdi. |© DerVirgül

Yayınlama: 25.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.