Silahlı saldırı | Belçika – İsveç maçı iptal edildi

EURO 2024 Elemeleri F Grubu’nda Belçika ile İsveç karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısı 1-1’lik eşitlikle geçilirken stadyum çevresinde yaşanan silahlı saldırı sonrası maç yarıda kaldı.

Silahlı saldırı | Belçika – İsveç maçı iptal edildi

Brüksel’in merkezinde yaşanan silahlı saldırı sonucu İsveç forması giyen İsveç uyruklu iki taraftar hayatını kaybetti.

Saldırganın henüz yakalanamadığı ve stadyumun yakınında olduğu bildirilirken İsveçli futbolcular, maçın ikinci yarısına çıkmama kararı aldı. Belçikalı futbolcular da bu karara destek verdi.
Saldırıda ölen 2 kişinin müsabakayı izlemek için gelen İsveç vatandaşları olduğu öğrenildi.

Maç iptal edilirken, Brüksel’de yüksek düzeyde terör alarmına geçildi.

Stadyum anonsunda seyircilerin güvenlikleri için stadyumda kalmaya devam etmeleri tavsiyesi yapıldı.

Belçika Başbakanı Aleksandr de Croo, kentteki insanları ‘Uyanıklığa’ çağırdı ve “bu akşam Brüksel’de İsveç vatandaşlarına yönelik şok edici bir saldırının ardından İsveç Başbakanına içten başsağlığı diledim. Terörle Mücadele ortak bir mücadeledir.” İfadesini kullandı.

Belçika İçişleri Bakanı Annelies Verlinden, ” Brüksel’de korkunç bir silahlı çatışma yaşanıyor. Katil takip ediliyor. Polis ve savcılık soruşturmaları devam ediyor. Durumu ve alınacak önlemleri Ulusal kriz merkezinden takip ediyorum.“ dedi.

Olayı gösteren bir videoda, turuncu Ceketli ve beyaz Kasklı silahlı bir adamın insanları bir binaya kovaladığı görülüyor. Sürekli silah sesleri duyuluyor. Binanın cam cephesinden, kısa bir süre sonra siyah bir ceket ve altında sarı bir tişört giyen bir adamın çöktüğünü görebilirsiniz.

“Sudinfo” gazetesine göre, şüpheli fail işlediği suçun ardından Facebook’ta bir video mesajı yayınladı ve bu mesajda kendisini IŞİD’in bir üyesi olarak tanımladı ve iki kafiri öldürdüğünü söyledi. Kurtarma ekipleri büyük bir birlikle olay yerine intikal etmiş olup, bölge geniş bir kordon altına alınmıştır. Şüpheli fail hala kayıp. | ©DerVirgül

Yayınlama: 16.10.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.