Avusturya’da sel baskını | Federal Ordu harekete geçti

Avusturya’da meydana gelen şiddetli sel nedeniyle Avusturya Silahlı Kuvvetleri yardıma çağrılmak zorunda kalındı.

Avusturya’da sel baskını | Federal Ordu harekete geçti

Wolfsberg, Völkermarkt, Klagenfurt ve çevresindeki bölgelerde hala kırmızı alarm verilirken, önümüzdeki birkaç saat ve gün içinde Salzburg ve Yukarı Avusturya’nın büyük bölümünde de şiddetli yağmur bekleniyor. En güneydeki eyalette bu durum şimdiden yıkıcı sellere ve çamur kaymalarına yol açtı.

GeoSphere [eski adıyla ZAMG] en yüksek uyarı seviyesini ilan etti. Aşağı Lavant Vadisi özellikle etkilendi. Paul belediyesinde, köyün yukarısındaki bir su tutma havzası sular altında kalma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Barajın hemen altındaki evler çoktan tahliye edilmiş ve St. Paul sakinleri olası bir tahliye konusunda bilgilendirilmiştir. Taşkın koruma uzmanları, su tutma havzasının topluma büyük zarar vermesinin önlendiğini, ancak beklenen şiddetli yağış nedeniyle havzanın taşmasının göz ardı edilemeyeceğini bildirdi.

Kriz yönetimi ekibi bu nedenle ihtiyati tedbir olarak mobil bir taşkın koruma sisteminin inşasını başlattı. Salzburg afet kontrol müdürüne göre burada da küçük çaplı sel baskınları bekleniyor.

Federal Ordu iş başında

Bu arada Avusturya Silahlı Kuvvetleri de Kärnten eyaletine yardıma çağrıldı. 25 asker sabahın erken saatlerinden bu yana görev başında. Bleiburg itfaiyesine kum torbalarının doldurulmasında destek veriyorlar. Ayrıca Villach’tan 1. Öncü Tabur’a bağlı bir keşif ekibi, Avusturya Silahlı Kuvvetleri’nin daha fazla yardım görevinin gerekliliğini değerlendirmek üzere Völkermarkt bölgesinde konuşlandırıldı.

Savunma Bakanı Klaudia Tanner [ÖVP], “Askerlerimizin hızlı konuşlandırılması, Avusturya halkının Avusturya Silahlı Kuvvetlerine her zaman güvenebileceğini gösteriyor. Neyi ne kadar yapabileceklerini defalarca gösterdiler – askeri ulusal savunmanın temel görevinden halka yardım sağlamaya kadar, Silahlı Kuvvetlerimiz güvenliğimizi sağlamak için günün her saati harekete hazırdır. En önemli önceliğimiz, askerlerimizin Kärnten eyaletinde yaptığı gibi sahada hızlı bir şekilde yardım sağlamak ve sivil acil durum güçlerine yardımcı olmaktır. Tüm acil durum kuruluşlarına ve özellikle de her zaman hızlı bir şekilde hazır bekleyen ve acilen yardıma ihtiyaç duyulan yerlerde destek sağlayan Avusturya Silahlı Kuvvetleri mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kızıl Haç kutsamayı iptal etmek zorunda kaldı

Kärnten eyaleti Kızıl Haç da sürekli kullanımda. Aslında bugün yeni ambulansların kutsanması gerekiyordu, ancak acil durum güçlerine başka bir yerde acilen ihtiyaç duyulduğundan bu iptal edilmek zorunda kaldı. Kızılhaç şu anda Völkermarkt ve Wolfsberg’deki bölge kriz personelini desteklemekte ve il kriz personelinde de temsil edilmektedir. Aynı zamanda Kızılhaç güçleri St. Paul im Lavanttal’da da sahadadır. Kriz müdahalesi de hazır beklemektedir. Klagenfurt Bölge Kurtarma Komutanlığı da olası bir görevlendirme için hazırlıklarını sürdürüyor.

Başkan Pirz: “Yağmurun dinmesini beklemiyoruz, özellikle de bugün karşılaştığımız gibi durumlarda Kızıl Haç’a her zaman güvenebileceğinizi açıkça görüyoruz. Kärnten eyaleti halkının güvenliğinin mümkün olan en iyi şekilde sağlanması için düzenli kurtarma hizmetinin devam etmesini sağlıyoruz ve aynı zamanda yeni yol tıkanmaları ya da sel baskınları olması ihtimaline karşı hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Etkilenen bölgelerdeki halka acil servislerin talimatlarına uymaları ve zorunlu olmayan araç yolculuklarından kaçınmaları çağrısında bulunuyoruz.”| ©DerVirgül

Yayınlama: 04.08.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.