Avusturya’da havai fişek can aldı

Türkiye kökenlilerin yoğun yaşadığı Aşağı Avusturya’nın Ternitz ilçesinde yıl başı gecesi havai fişek 17 yaşındaki gencin ölümüne neden oldu. Yetkililer, çok sayıda kişinin yaralandığını ve yaralıların helikopter ile hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Avusturya’da havai fişek can aldı

Aşağı Avusturya [NÖ] Neunkirchen bölgesine bağlı Ternitz ilçesinde yılbaşı gece yarısı yaşanan havai fişek kazasında 17 yaşındaki genç hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

İlk bilgilere göre, birkaç genç St. Johann am Steinfelde’de (Ternitz, Neunkirchen bölgesi) bazıları büyük ve yasal olmayan birkaç havai fişeği yeni yılın coşkusuyla ateşledi.

Ancak havai fişeklerin daha uzun mesafe alması için 50 santimetre uzunluğunda plastik borular kullanıldığı belirtildi.

Havai fişeklerin ateşlenmesinden doğan parça basıncı sonucunda 17 yaşındaki gencin hayatını kaybettiği bildirilirken, dört kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Edindiğimiz bilgilere göre 18 yaşındaki bir genç ağır ve iki genç ise hafif yaralandı. Diğer yandan, iki genç kız şok geçirmesi üzerine hastaneye kaldırıldı.

Aşağı Avusturya Eyalet Kriminal Polis Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre, hayatını kaybeden gencin, havai fişeğin ateşlenmesinden sonra, fişeğin üzerine eğildiği düşünülüyor. | © DerVirgül

Yayınlama: 01.01.2023
Düzenleme: 01.01.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.